用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 終於收到RCHK的通知
樓主: essenakong
go

[小學] 終於收到RCHK的通知   [複製鏈接]

karenwong1203 發表於 22-6-1 21:58
Hello, 想問下你, 2nd round group interview 是什麼形式in?

請問你收到通知嗎?

我有2nd interview, 因為RC offer 了在4/5 2nd,  但我地不在香港, 結果下星期一有機會再in

回覆樓主:

英文如過到 written test, 再有2nd in 多數都無乜問題,一個老師對三個學生, 傾下計,好開心咁完成2nd interview

glo000 發表於 22-6-2 17:53
英文如過到 written test, 再有2nd in 多數都無乜問題,我女yr 8 2nd in 佢話好輕鬆,一個老師對三個學生, ...

請問有沒有in 家長?

karenwong1203 發表於 22-6-2 18:45
請問有沒有in 家長?

無呀

回覆 Radiomama 的帖子

恭喜你仔仔畢業出國讀書呀!我都成日睇你RC 留言亦都好多謝你pm解答我好多問題。

回覆 essenakong 的帖子

恭喜你哦,替你高興!
請教一下你點樣轉排RC?因為website話無位會自動幫你排1st choice。

alicechuen 發表於 22-6-8 11:00

恭喜你哦,替你高興!

多謝,如果一直排都未有得in,去到每年2月中至3月,ESF會再email問你要唔要繼續排,呢個時候你可以轉排其他學校。但係揀定咗學校嗰一年都唔可以轉,直到下一年嘅2月中。

請問樓主year 8 second interview 都係group interview ? 因為小朋友嚟緊in year 7 , 我依家都好擔心(emoji)(emoji)(emoji)

回覆樓主:

唔好意思,我哋考小學,所以中學我唔清楚。

essenakong 發表於 22-5-20 14:57
這個多個月以來,心情就好似坐過山車,高高低低。幫兩個小朋友舊年暑假入申請表排SJS,一直冇面試消息,今 ...

恭喜 其實RC 有好多人退學 位應該會有 只要達到標準就得 我孩子話近哩2年多佐好多插班生

lailaiagnes 發表於 22-6-8 19:41
請問樓主year 8 second interview 都係group interview ? 因為小朋友嚟緊in year 7 , 我依家都好擔心(emoji ...

Year 8 咁大個應該唔係Group interview 喇

RC 唔多人退學呀 admin 話我知yr 7 升yr8 , 8-10個,唔算好多

Yr 8/9 都要過兩關,先written test再約1對3-4的group interview, 得唔得就睇自己英文能力喇

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

glo000 發表於 22-6-15 19:01
RC 唔多人退學呀 admin 話我知yr 7 升yr8 , 8-10個,唔算好多

Yr 8/9 都要過兩關,先written test再約1對3 ...

8-10個(y7-y8) 一年, 算多定少?

回覆 lovebb2 的帖子

你認為多咪多,覺得少咪少囉。

恭喜呀!排咗兩個月就排到RC真係好快~請問係因為高年級嗎?問咗Y2有好多人排緊。。
‹ 上一主題|下一主題