用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 究竟ST.CAT有無窮人讀?入去讀會唔會被歧視? ...
樓主: r777777
go

究竟ST.CAT有無窮人讀?入去讀會唔會被歧視?  

SC不揀家長,也不揀背景,小朋友適合,他們就會教,也能教出很好的小孩子。

完全冇問題,學費只係關乎你捨得還是不捨得。我見到有會員話讀L H他target就一定係神校,坦白說全香港咁多間幼稚園咁多叻嘅學生你估讀咗一間好嘅幼稚園就包你入到神校?到最後係咪個個都做醫生啦?

重點一句,信自己!加油!

回覆 Kuenhung333 的帖子

絕對同意!

回覆 r777777 的帖子

我個仔今年會入讀st Catherine 但原來學費同york 差唔多,我發覺york 仲貴過佢所以st Catherine 唔系話好貴。可能有好多星二代讀所以你會覺得好高尚。其實有冇家長同個d 星二代仔女同班呢?如有,d 星二代仔女同家長怎樣?他們會不會好寸之類?

ashash123 發表於 22-8-6 06:54

我個仔今年會入讀st Catherine 但原來學費同york 差唔多,我發覺york 仲貴過佢所以st ...

唔會啦!都好平實,沒什麼額外的雜費。我反而覺得比其他名幼簡單,也不千挑萬選,合眼緣就收,小朋友也會教好。

回覆 pipi20 的帖子

學校大把普通人家,放心😊 家長們都唔會特別去比較,小朋友活動gathering都好開心,樓上有人講話出嚟食魚魚餅,仲有百力滋,紫菜……🤣

ashash123 發表於 22-8-6 06:54

我個仔今年會入讀st Catherine 但原來學費同york 差唔多,我發覺york 仲貴過佢所以st ...

so far 我地同班星媽都好nice,其實冇所謂,大家都會搵到岩傾嘅家長

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~