用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 求聯絡CX的方法
樓主: marinerclub
go

[英國] 求聯絡CX的方法 [複製鏈接]

回覆樓主:

要比好多好多耐性。

我等咗2小時50分,终於有人接電話

我早兩星期打過兩次,一次早上打一次下午打,兩次都等個幾鐘。第一次改日子坐倫敦經巴黎返香港,改左過幾日收到cxl Paris-HKG,System出咗suggest班次早兩日飛,但倫敦巴黎果段接駁根本連接唔到之外,我亦都唔想早兩日返嚟又要改隔離酒店。結果又打個幾鐘頭電話再改直航。其實班機接駁唔到,好心喺個System就唔好擺班早兩日嘅飛機,攪到又唔可以喺網上免費cancel再定, 結果都係打電話去改。希望國泰唔好再改嚟改去, 也希望改緊機票嘅嗰位朋友仔容易啲打通電話。PS: 唔使去試嗰個爛鬼WhatsApp熱缐電話,問咗等於冇問,又話廿四小時之內覆,次次都兩三日先至覆我而且問非所答,結果都係要等打電話。

cfs 發表於 22-5-18 20:33
咁個connecting time 係咪meet 到個minimum connecting time 丫,如果冇超過,咁冇需要更改
...
得兩個半鐘,可能趕唔切。

各位,我要報告下最新狀況。我在whatsapp打contact customer care, 嘩,呢個簡直係magic word, 個機械人即刻話幫我接,不过零晨先有人覆whatsapp, 問我直航得唔得,我訓左,所以今早又再whatsapp佢,竟然在中午時,有真人打電話俾我,我簡直想喊出黎,佢非常好招呼,最後可以免費改直航呀!!

我真係好好好感激BK的姐妹們的互相支持和報料,使我化解今次的難題。再次多謝各位!! 🙇‍♀️🙇‍♀️🙏🙏☺☺

cfs 發表於 22-5-18 20:35
話時話過左半日了,你打到未呀?最忙果時最多都係等兩三個鐘已經通,而家好多野已經定晒落嚟,易打好多
...
CX個真人姐姐話,夜晚打hotline會快D有人接喎。

Chinnie2005 發表於 22-5-18 20:48
要比好多好多耐性。

我等咗2小時50分,终於有人接電話
我真係支持唔倒2個幾鐘,雖然whatsapp會遲D覆,但勝在唔駛hold住等,你下次可試下。

gkmyeung 發表於 22-5-19 07:54
我早兩星期打過兩次,一次早上打一次下午打,兩次都等個幾鐘。第一次改日子坐倫敦經巴黎返香港,改左過幾日 ...
希望我的經歷能給你参考,我其實係不能在網上自己改任何東西,才要聯絡CX.

marinerclub 發表於 22-5-19 20:01
各位,我要報告下最新狀況。我在whatsapp打contact customer care, 嘩,呢個簡直係magic word, 個機械人即 ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

marinerclub 發表於 22-5-19 20:14
希望我的經歷能給你参考,我其實係不能在網上自己改任何東西,才要聯絡CX. ...

多謝分享

marinerclub 發表於 22-5-18 10:40
我買了去倫敦CX的機票, 之後收到CX email 話香港到巴黎轉機果程到步時間延遲了, 會影響接着巴黎去倫敦的班 ...

打hot line, 但預左要等, 開住speaker, 边等边做其他嘢!

May I ask the whatsapp contact pls

famila 發表於 22-5-22 04:01
May I ask the whatsapp contact pls

CX +852 2747 2747

Poyau 發表於 22-5-22 07:51
CX +852 2747 2747

Thank you so much
‹ 上一主題|下一主題