用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩vs SSGC
樓主: bbcathe
go

協恩vs SSGC  

醒目開學勳章

0030 發表於 22-5-13 11:39
回覆 vestzs 的帖子

我女也是玩開田徑~想問下田徑是學校選人入校隊定自己想入咩校隊就報名之後學校篩選呀 ...

你可以主動問校隊教練。以往中一開學時,會全級一齊跑做testing(好似2K)。時間OK的,會邀請入cross country run。

醒目開學勳章

Rpp 發表於 22-5-13 11:36
好奇問:日日番到屋企8.9 點,係學校食咗飯定返來先食飯,功課方面已經做咗未?
...
參加校隊訓練大多數返到屋企都8/9點,當年阿女返到屋企先食飯。其實功課唔算多,每晚都可11:00前上床訓

peggy 發表於 22-5-13 21:42
參加校隊訓練大多數返到屋企都8/9點,當年阿女返到屋企先食飯。其實功課唔算多,每晚都可11:00前上床訓 ...

真的好佩服協恩囡好捱得苦,讀得,玩得。

自己個囡朝朝用鏟都鏟唔醒,入校門手機顯示拍卡時間係7:49 秒,最早有一朝係7:47 分,7:50 為遲到。

佢希望年年都係只返半日學。

0030 發表於 22-5-13 12:27
回覆 vestzs 的帖子

唔知管弦樂團係咪都可以自由參加呢小學玩左4年,中學想繼續~ ...

HYS music 最出色係 Choir, 然後 Symphonic Band, 同 Orchestra

回覆樓主:

我囡要比教練費,不過唔貴,印象中係幾個月先比三百幾

回覆樓主:

sorry,唔小心碰到手機

Bluegene 發表於 22-5-13 23:15
HYS music 最出色係 Choir, 然後 Symphonic Band, 同 Orchestra

orchestra 得果幾支brass, 想入又係吹brass嘅朋友仔要試試

vestzs 發表於 22-5-13 11:33
外語,請校外老師, 之前上日文, 1年4000, 好均真, 人多參加, 會退番部分錢, 印像中,中一比你參加個d, 都是幾 ...

想問問小朋友玩開球類,係小學校隊,咁HYS中一入學係咪要經篩選才可入校隊? 有什麼條件之下入校隊?如果水準唔夠,係唔係只可參加興趣班志在參與玩下?

其實有冇中三同學因為選唔到科而有 心意一些大學課程嘅必修科例如chem, 因此而轉校?

中三升中四揀科,並唔係根據全級總排名,佢會因應你某啲科目嘅名次去決定,例如Chem,會睇你數學同埋科學科去決定,如果你對Chem真係有興趣,通常排名唔會太差,另一方面,如果數學真係排名差,要考慮是否適合讀Chem,最後一樣就係小朋友三年初中,可能會對其他科目更有興趣,呢啲我哋控制唔到