用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田
go

沙田 [複製鏈接]

6.5人爭1個英中位。有無人知點解?
   0    0    0    0

回覆樓主:

另一份都5.3人爭1個位。

回覆樓主:

這位hk01 記者對各區的中學完全不在行,最新的英中上落車中學没有更新到相關的校網。

這樣不準確的計算,你仍需理會?

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/767440/%E4%B8%AD%E4%B8%80%E6%B4%BE%E4%BD%8D-%E5%8D%97%E5%8D%80%E8%A5%BF%E8%B2%A2%E9%80%BE10%E5%AD%B8%E7%94%9F%E7%88%AD%E4%B8%80%E8%8B%B1%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E9%A1%8D-%E4%B8%80%E5%8D%80%E7%AB%B6%E7%88%AD%E6%AF%94%E7%8E%87%E4%BD%8E%E6%96%BC2

786 發表於 22-5-11 19:06
另一份都5.3人爭1個位。

唔好忘記,6個人先除3,先係本區B1人數~~~

786 發表於 22-5-11 19:02
6.5人爭1個英中位。有無人知點解?

沙田,係咪要踢走啲國際學校,和,唔呈分嘅小學先呀~~~

回覆樓主:

依2020嘅EDB統計,當年嘅小五,即係今年嘅小六,學生人數係官津直4881,國際私校431,所以頭條先岩48XX~~~

tpmon 發表於 22-5-11 19:11
這位hk01 記者對各區的中學完全不在行,最新的英中上落車中學没有更新到相關的校網。

這樣不準確的計算, ...

鄭榮之英中落車 統乙74個位要扣減
‹ 上一主題|下一主題