用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田band 1有多少人
go

沙田band 1有多少人

乙部第二自願選哪間band 1學校比較安全?

mrcmwong 發表於 22-5-11 18:33
乙部第二自願選哪間band 1學校比較安全?

沙田band 1有部份人已經有學校收,其實大抽獎人數冇人有數據,不過沙田band1 應該唔缺。自行band1 林漢光排第三都有人入到。

回覆樓主:

依2020嘅EDB統計,當年嘅小五,即係今年嘅小六,學生人數係官津直4881,國際私校431,呢431係國際+2間唔呈唔派嘅直小。所以B1就係~4600/3人~~~

mcl203 發表於 22-5-11 19:49
依2020嘅EDB統計,當年嘅小五,即係今年嘅小六,學生人數係官津直4881,國際私校431,呢431係國際+2間唔呈 ...
千五個 B1學生,得ㄧ千個英中位,即係唔够位分

Amy1974 發表於 22-5-16 20:34

一千個英中位?你唔計返自行果30%,仲有會入直資中學,沙田係咪有超過10間官津英中?~~~

Amy1974 發表於 22-5-16 20:34

沙田區2022年統乙英中約佔⅓學額

沙田區2022年統乙學額 #19
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3867390&pid=49117117