用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 油尖旺 : 循道同油真
樓主: WWW仔女升中
go

油尖旺 : 循道同油真   [複製鏈接]

medicine 發表於 22-5-31 17:30
是的.直屬時沒現時甘多小學部的B1學生出走

循道脫龍前幾年(2019/2020/2021)
循中係 KL1 公海有幾十個位
循小B1生乙1唔怕外闖 再以循中保底
(之前公海位少乙1博外闖可能派銘基)
保留位循小B1生乙1唔用就留給B2生
循中收唔足全港前列40%學生保英中
顯示循小B1生外闖 B2生善用保留位

manutdgiggs 發表於 22-5-12 10:30
想請教KL1 band2女仔今年大抽獎可否進取一啲?求指教

填油真?

medicine 發表於 22-5-31 14:53
兩校的收生途徑並不完全一樣:循道有直屬小學.但循道始終係22所名校之一,在自行階段所收到的學生應該比銘基 ...

係啦... 佢落車... 咁銘洗洗落車

當時我係糾結咗好耐,究竟進取啲定話放棄啲.
我問咗老師五六次,再三確認亞女係咪屬於band 1, 佢話係佢絕對唔係邊緣,老師都係拍揀咗循道我哋會後悔, 我第一第二個志願都係選女校.

現在派咗第一志願.

WWW仔女升中 發表於 22-7-27 13:39
我問咗老師五六次,再三確認亞女係咪屬於band 1, 佢話係佢絕對 ...

恭喜丫~~~~

WWW仔女升中 發表於 22-7-27 13:39
我問咗老師五六次,再三確認亞女係咪屬於band 1, 佢話係佢絕對 ...
派女校,應該都算理想啦.(得三個可能)

‹ 上一主題|下一主題