用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS vs SPCC 怎樣選擇?
樓主: Greylay
go

DGS vs SPCC 怎樣選擇?  

Rpp 發表於 22-7-26 23:14
呢度唔係講人是非緋聞的地方,請尊重別人也尊重自己。

人哋問到講兩句又唔得?你唔好成日jer住我啦煩唔煩㗎你? 你都要尊重下人尊重下自己啦

Jean1769 發表於 22-7-26 23:19
人哋問到講兩句又唔得?你唔好成日jer住我啦煩唔煩㗎你? 你都要尊重下人尊重下自己啦
...

提醒吓你咋,你知唔知自己失驚無神驚天動地果咩。

Rpp 發表於 22-7-26 23:32
提醒吓你咋,你知唔知自己失驚無神驚天動地果咩。

你咁留意我做乜,你係咪暗戀我?因愛成恨定點?

我好認真同你講,你咪再纏住我。我撐DB又要向你解釋呀?面人哋俾架自己丟

Jean1769 發表於 22-7-26 23:34
你咁留意我做乜,你係咪暗戀我?因愛成恨定點?

我好認真同你講,你咪再纏住我。我撐DB又要向你解釋呀? ...

你係乜水啊?

Rpp 發表於 22-7-26 23:36
你係乜水啊?

就係俾一個無聊師奶係咁纏住,密切注視的人。

你係咪想我又再次提起你的威水史?自重啦!

Jean1769 發表於 22-7-26 23:38
就係俾一個無聊師奶係咁纏住,密切注視的人。

你係咪想我又再次提起你的威水史?自重啦!

原來你最關注人囉。

Rpp 發表於 22-7-26 23:39
原來你最關注人囉。

PM左你!有乜pm講,咪再做埋d無聊野!

Rpp 發表於 22-7-26 18:49
有聽聞早幾年S6畢業生只要有大學offer,每人一張$4 萬支票作為鼓勵,係咪真嘅?派足幾年。
...

如果係U OFFER 都派4萬, 計下數都知無咩可能.

唔可能用政府資助或學費錢去做, 只可用大闊佬捐既基金, 果D 係SEED MONEY, 通常都係用利息來派彩...

一年閒閒地幾百粒, 根本不可能支持下去.

retriever 發表於 22-7-28 17:02
如果係U OFFER 都派4萬, 計下數都知無咩可能.

唔可能用政府資或學費錢去做, 只可用大闊佬捐既基 果D 係SE ...

舊家長先答到。