用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 國泰航空6月份倫敦直飛香港CX252增至每日一班 ...
樓主: summerhotel1
go

[美國] 國泰航空6月份倫敦直飛香港CX252增至每日一班  

LWTLI 發表於 22-4-24 12:15
CX有新服務Fly Ready, 由專人預先核實文件,唔使去到機場chec in 先核對,文件出錯機會大大減低,乘客亦可 ...

請問要點做先至有呢個服務?

回覆 pregnant 的帖子

CX網站有link,起飛前48小時網上submit, 個人經驗約半小時就有回覆有冇問題,如果冇問題到機場就完全唔使睇test同酒店等文件。我係20/4由MAN飛香港。

請問是否要齊文件才可以submit? PCR test 通常無咁早有。

要齊文件,起飛前48-12小時可以submit.現時PRC results 快咗好多,我下午兩點幾做當晚十二點前已經有(我雖然我用嘅係next day results by 1800).

LWTLI 發表於 22-4-24 13:04
要齊文件,起飛前48-12小時可以submit.現時PRC results 快咗好多,我下午兩點幾做當晚十二點前已經有(我雖 ...
謝謝分享! 但到6,7月時多咗咁多學生回港, 到時可能未必能好像現時般快.

要齊文件,起飛前48-12小時可以submit.現時PRC results 快咗好多,我下午兩點幾做當晚十二點前已經有(我雖 ...

請問你係邊度做?

回覆 longlokma 的帖子

在倫敦,Corona Test Centre

LWTLI 發表於 22-4-24 13:31
回覆 longlokma 的帖子

在倫敦,Corona Test Centre

thanks

可能現在冇乜人做啦 ,很多國家都取消入境限制。

kittttty 發表於 22-4-24 13:18
謝謝分享! 但到6,7月時多咗咁多學生回港, 到時可能未必能好像現時般快.

希斯路機場就應該多人做, 其他市區Test centre 應該都唔會多 。

kittttty 發表於 22-4-24 13:18
所以2個囡都已經book 左做檢測, 怕遲d 無早上time slot 選擇.
其實係一家四口子

一家三口 發表於 22-4-24 15:04
所以2個囡都已經book 左做檢測, 怕遲d 無早上time slot 選擇.
請問你book咗邊間做?和邊個centre做?

grace.ywp 發表於 22-4-24 15:45
請問你book咗邊間做?和邊個centre做?

T5 & T3 EXPRESS
其實係一家四口子

一家三口 發表於 22-4-24 15:56
T5 & T3 EXPRESS
謝謝你

summerhotel1 發表於 22-4-23 16:45
各位家長快D book雖然最低都要H class

感謝資訊,已經成功轉左28/6返香港

即next day results 是接着一天6 pm前?

回覆 LWTLI 的帖子

請問呢間lab是不是除檢測報告外,還會發出一張證書俾你?

回覆 一家三口 的帖子

請問可以在哪網站預約?航班下午三點幾,應該要幾點至機場做test?

回覆 排骨媽媽 的帖子

檢測報告(即係張fit to fly cert)會email 俾你,同時亦都attach佢用嘅lab嘅accreditation.

回覆 luckyangel 的帖子

係呀。不過做test時佢都話可能會早啲有。