用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 小朋友單獨用bno Visa 入境英國讀寄宿學校 ...
樓主: catcatcatlee
go

[英國] 小朋友單獨用bno Visa 入境英國讀寄宿學校   [複製鏈接]

回覆樓主:

不好意思再請問若係申請5年期,BNO visa 過期意思係指幾時 (是否批出日子計5年後的那個日子)? 想知父親即幾時之前要再續。謝謝

醒目開學勳章

GohSam 發表於 22-7-2 13:58
想問家長不是bno. 仔女已讀了4年,就快18 歲,仔女可以申請bNO 嗎?
父母冇bno ,仔女當然不可以申請bno visa

GohSam 發表於 22-7-2 13:58
想問家長不是bno. 仔女已讀了4年,就快18 歲,仔女可以申請bNO 嗎?

大學畢業之後用其他途徑留低囉,不過就唔可以申請埋父母去
8-)

想問是否有個link 可以問下家長(自己) 以前有冇伸請過BNO?

khlee3604 發表於 22-7-2 14:04
不好意思再請問若係申請5年期,BNO visa 過期意思係指幾時 (是否批出日子計5年後的那個日子)? 想知父親即幾 ...

批出日子後的五年內,當然先生可以四年11個月先過去,到時需續期(因住唔夠日子申請永居), 但我相信home office唔會批,因為根本冇心取永居。

我建議只想子女移居,就等佢18歲先做。若先生想在港搵多幾年錢,唔過去住, 就到時才一家申請。BNO visa係新計劃, 冇人知到時續唔續到期, home office有權唔批。

回覆樓主:

thanks for your advice
‹ 上一主題|下一主題