用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Cue Drama 倒閉
go

Cue Drama 倒閉

各位親愛的大埔分校家長/學生們:

來不及說再見,感謝大家呢五年的支持。本公司始終敵不過第五波和租金調整,大埔分校將於4月10日停止運作。真係好唔捨得,希望各位家長學生們身體健康,健康快樂地成長!

大埔分校尚有四天實體課安排:4月6日星期三至4月9日星期六,歡迎把握最後機會,預約實體堂。

對於學生現有單的課堂安排:

若課堂在4月9日前請假,有關的補堂,將會安排ELearning 補堂。

4月9日後的恆常課堂,家長可以選擇(1) ELearning 完全地完地餘下的課堂; 或

(2) 選擇於以下分校繼續我們的實體課堂,待再給予Cue Drama為學生提出優質課堂的機會:

元朗分校
石門分校
紅磡分校
荔枝角分校
荃灣分校
將軍澳分校

*為回報家長的支持,若願意轉去其他分校完成餘下實體課堂的學生,我們將會提供「餘下課堂數目 x 2倍 課堂數目」的安排,以感謝家長們對Cue Drama 大埔分校的支持*(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

終於敵不過疫情,但係最慘係唔退學費,逼你上elearning或者去其他分校,所以奉勸大家家長唔好再大量購買課堂了,實在無保障啊!

jbbmom    發表於 22-4-4 23:15

呢間野不嬲麻麻地 上過幾個月quit左

小朋友要周圍走好辛苦喎

現在真係小心買course ,真係好多頂唔住

并不想中伤呢間機構,畢竟參加左一年。但係,由大埔分校宣布結業,CS除了發布離別信息,之後面對家長查詢基本上係無回覆。

其他正在就讀的家長,你地買package真係要三思,佢地现在面臨好大財政危機,隨時其他分校(仲有四間)倒閉一樣話你知道無錢退。

回覆 Fka 的帖子

短期內唔敢報太多堂數,怕d教育中心倒閉

Fka 發表於 22-4-12 10:06
并不想中伤呢間機構,畢竟參加左一年。但係,由大埔分校宣布結業,CS除了發布離別信息,之後面對家長查詢基 ...

佢哋吾係共有七間咩?少左大埔,尚有六間,我估其他好快摺,宜家咁嘅服務質素,可以關閉啦!

我諗而家報d社區中心會班好d,唔會執

而家報堂最好十堂內穩陣

回覆樓主:

其實我地報讀Cue Drama課堂的數目真係唔多,只係覺得呢間教育機構比較無賴。首先,正如有家長話,佢地一講退錢就話已經交由律師處理,交由消委會處理,一概不再回應。試問我地都係消費者(客人),你又唔係清盤,仲有其他分校營運緊唔可以咁對家長掛?
其次,所謂的Elearning,收取費用係同實體課堂一樣,但係基本上上完一個鐘頭Zoom乜都唔會再理你。本身上實體,cue drama老師會每個星期寫feedback同埋會分享google drive 劇本比你等你可以同小朋友溫習,但係呢D Elearning只係想儘快打發你班家長,儘快趕走曬呢間分校D學生,上完就算。
唉,人地話我地再追討就搵律師告我地