用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有冇人買咗英航5月尾的機票回港
樓主: rba93
go

[英國] 請問有冇人買咗英航5月尾的機票回港  

Kawaiistar 發表於 22-4-1 09:35
大家可以試吓訂Swiss Airlines, 我上星期訂到

請問是直航嗎?其實我已經訂了英航,不過怕突然取消航班,咁可以另有出路。thanks

chaters01 發表於 22-4-1 18:25
請問是直航嗎?其實我已經訂了英航,不過怕突然取消航班,咁可以另有出路。thanks
...
轉機,直航只有CX, BA,VS

我頭先再打BA Hotline, 等了個多鐘頭終於有人接聽.
接聽人員說,BA 29/5 —10月既航班係非常非常大機會會取消,但係公司一日未confirm出email,我地都吾會肯定地話你聽cancel, 只可以話係非常非常大機會會取消。 叫我再等正式通知。

要行plan B, 但CX 6月既booking closed, 又吾知到時有無, 易架又無得book.  

可能要考慮轉機, 要去做定功課, 仲要睇下夾吾夾得返隔離酒店既日期

其實依家航空公司根本冇乜可能日日有直航,因為機組人員都要隔離,一星期有兩班已經好好,日日有航班果啲多數喺停泰國換班,嚟到香港直接上客又返泰國換班,根本唔洗隔離。

foxli 發表於 22-4-1 19:34
其實依家航空公司根本冇乜可能日日有直航,因為機組人員都要隔離,一星期有兩班已經好好,日日有航班果啲多 ...

泰航飛香港今個月一星期兩班,相信短期內各航空公司都好多調整,可能等幾日,等佢地執吓先。

foxli 發表於 22-4-1 19:34
其實依家航空公司根本冇乜可能日日有直航,因為機組人員都要隔離,一星期有兩班已經好好,日日有航班果啲多 ...

Duplicate

teabag 發表於 22-4-1 18:45
我頭先再打BA Hotline, 等了個多鐘頭終於有人接聽.
接聽人員說,BA 29/5 —10月既航班係非常非常大機會會取 ...
國泰6月倫敦-香港開13,21,29仲有位,CX252

Kawaiistar 發表於 22-4-1 09:35
大家可以試吓訂Swiss Airlines, 我上星期訂到
Swiss 時間唔太好, 太早起飛

teabag 發表於 22-4-1 18:45
接聽人員說,BA 29/5 —10月既航班係非常非常大機會會取 ...
CX 6月尾close booking???

cfs 發表於 22-4-1 21:30

請問係咪只係得開得呢幾日有航班?謝謝

CX 7月天天開?

whoo99 發表於 22-4-1 22:56
CX 7月天天開?

No

zoomama 發表於 22-4-1 22:11
CX 6月尾close booking???

同學仔一早訂咗國泰,都係六月尾返嚟,好似係25號,咁我於是又去搵25號啦,但係係book唔到.的,好多日子都係not available,  可能我錯,唔係close Booking,  又或者嗰日冇飛機返, 我都唔太清楚,  可能要等多一排先至再有update.

現在都要積極搵吓轉機嘅資料

teabag 發表於 22-4-1 22:50
請問係咪只係得開得呢幾日有航班?謝謝

六月份暫時都係。

請問係咪只係得呢幾日有航班?謝謝

cfs 發表於 22-4-1 22:57
六月份暫時都係。

哎呀,咁一定要轉機啦,唔該晒你!謝謝!

*有一個post重覆左一次,唔好意思

cfs 發表於 22-4-1 22:56
No

請問七月頭有邊日有機,麻煩你幫我睇下!

Thank you!

teabag 發表於 22-4-1 22:59
哎呀,咁一定要轉機啦,唔該晒你!謝謝!

*有一個post重覆左一次,唔好意思

坐國泰就佢日子,遲啲應該會加機嘅。另外英航同維珍未正式取消,等佢哋執好機會公佈

Chole 發表於 22-4-1 23:00
請問七月頭有邊日有機,麻煩你幫我睇下!

Thank you!

國泰倫敦返香港七月頭一至十號都有CX252,應該未執好機,相信吾會日日飛。

cfs 發表於 22-4-1 23:04
國泰倫敦返香港七月頭一至十號都有CX252,應該未執好機,相信吾會日日飛。
...

明白,惟有遲啲再睇,只係怕夾唔到酒店房間。

唔該晒你!