用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 邊款中文點讀書好?(普通話/粵語都無所謂)2歲用 ...
go

邊款中文點讀書好?(普通話/粵語都無所謂)2歲用

如題,謝謝!

新雅出左點讀書, 可以睇下, 又可讀埋小跳豆雜誌, 有廣東話口語/書面語/普通話選擇

HK-CR7 發表於 22-3-21 14:01
新雅出左點讀書, 可以睇下, 又可讀埋小跳豆雜誌, 有廣東話口語/書面語/普通話選擇 ...

多謝你   因為真係花多眼亂。

新雅出左點讀書, 可以睇下, 又可讀埋小跳豆雜誌, 有廣東話口語/書面語/普通話選擇 ...

謝謝你,啱啱買左!睇過好多朋友介紹的牌子,真係哩套最啱心水!!希望快d收到貨同阿仔鍾意睇!終於決定到買邊一套,煩少一樣!!

大概咩價錢,之前Facebook申請左田叔叔,免費有教材,點讀筆,我仔對d內容完全冇興趣,我都覺得個內容好悶,我都想再買點讀筆俾佢試吓,不過又唔敢買咁貴

meko~ 發表於 22-3-24 01:00
大概咩價錢,之前Facebook申請左田叔叔,免費有教材,點讀筆,我仔對d內容完全冇興趣,我都覺得個內容好悶 ...

佢有好多packages,好似由單買枝筆+一套書,四五百蚊起咁上下。
你search下新雅點讀樂園睇下

都幾快發貨

EasyTrendyMum 發表於 22-3-24 01:27
佢有好多packages,好似由單買枝筆+一套書,四五百蚊起咁上下。
你search下新雅點讀樂園睇下

多謝資訊,新雅老品牌,都有信心

meko~ 發表於 22-3-24 13:35
多謝資訊,新雅老品牌,都有信心

不過平時英文用開迪士尼套教材,所以始終覺得新雅枝筆感應差好多,同埋無咁生動。內容雖然好,不過吸引唔到我仔。唉。。。希望佢大少少會鍾意多d.

多謝分享,唔知商務會唔有,去睇吓先

我小朋友都兩歲幾,睇吓先,多謝資訊

唔知商務有冇,去睇下先

基礎漢字500, 我仔兩歲開始睇,每日睇兩課,宜家三歲,睇到第三階段,認得好多字,表達能力有條理,對中文唔抗拒,媽媽要堅持每日陪讀。