用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學生e-learning
go

小學生e-learning [複製鏈接]

大家點睇小學生用e-learning?
例如上下網學生字,睇下video學language,又或者主力做網上exercise。大家覺得成效如何,會唔會覺得佢地難集中?會唔會肯自動自覺去完全練習?
希望大家可以分享一下(emoji)
   0    0    0    0

回覆 luckysimsim 的帖子

歡迎電子學習,但限制電腦時間。 引導,增強課程周圍的知識和興趣.在某些情況下,一起觀看

我啲女有試過用app學語言,裏邊有得玩遊戲,儲分,買衫比啲動物着,類似嘅嘢佢哋覺得好好玩,都會跟住玩一排嘅,所以都學到啲嘢。不過我上網上堂,最見效嘅係搵啱老師。我哋都上唔少堂,依家佢我哋同佢哋鍾意嘅老師都有講有笑,咁樣學嘢應該係最有效率嘅。

Stephanie1229 發表於 22-3-30 01:04
我啲女有試過用app學語言,裏邊有得玩遊戲,儲分,買衫比啲動物着,類似嘅嘢佢哋覺得好好玩,都會跟住玩一 ...

都岩呀,小朋友一定要有互動先有興趣會專心上堂

Stephanie1229 發表於 22-3-30 01:04
我啲女有試過用app學語言,裏邊有得玩遊戲,儲分,買衫比啲動物着,類似嘅嘢佢哋覺得好好玩,都會跟住玩一 ...

可以推介嗎
‹ 上一主題|下一主題