用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 rosaryhill nursery vs quarry bay learning habit
go

rosaryhill nursery vs quarry bay learning habit [複製鏈接]

請問如果nursery , 邊間好D
   0    0    0    0

正常來講, 應該係返LH 易D, 除非你住係果個山度, otherwise日日校車RHS...n班好辛苦.

回覆 boojiji 的帖子

借位問一問, n班小朋友坐校車返rosaryhill真係會好辛苦嗎(家住炮台山)? 如果媽媽帶返學放學(另一間比較近嘅私幼)會比較好嗎? 除咗媽媽會比較辛苦...

LH是直上K1,而考小表現出色;除非好遠或不喜歡LH的風格;就此兩間選擇,如純以升學睇,LH應會壓倒性勝出。

都唔好計你係校車線既頭定尾, 其實司徒拔道得一條線落山, 一塞就真係玩完..

另外一邊大坑道都係咁上下玩法...

仲未計你小朋友會唔會暈車.....

回覆 binnie 的帖子

除非你搭的士,或有私家車接送, 巴士小巴都要上斜行一大段路喎

回覆 binnie 的帖子

我小朋友以前都係讀Rosaryhill PN, 我又唔覺得小朋友坐校車辛苦。其實有校車,不用mtr 轉車上山已好方便。我小朋友已中學了。
‹ 上一主題|下一主題