用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 89四寶邊間比較好?求用家分享
go

89四寶邊間比較好?求用家分享

我小朋友係好動型,我個人想揀間無咁多功課同溫書測考既,想多啲活動教學。我覺得泰伯學生俾我感覺幾乖,而且學校好近我,純陽就校舍大,信義新校長好有心,各方面都改變唔少,希望有用家分享多啲資訊。或俾啲意見我應該點排四寶。

回覆樓主:

回覆樓主:

89網2022年大抽獎有676個位
四寶自行基本上年年有餘額
馬聖為四間之中較多人選擇

2022年
89網 統一/學額 | 自行
馬主 36/125(28.8%) | 63
馬禧 (47+3^)/100(50%) | 50
馬循 67/150(44.7%) | 75

馬靈 54/150(36%) | 75
雨川 53/125(42.4%) | 63
台山陳元喜 59/125(47.2%) | 63
莊啟程 48/100(48%) | 50

馬聖 (72+5^)/100(77%) | 50
信義 (67+30^)/100(97%) | 50
純陽 (93+31^)/125(99.2%) | 63
泰伯 (80+31^)/[100]([111%]) | 50
----------------------------------------------------------
總數: (676+100^)/[1,300] | 652

^ 91網向89網借位100個

2022年度統一派位各小一學校網選校名冊
https://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/POA2022_CA_Booklet.pdf

Poyau 發表於 22-1-21 04:08
89網2022年大抽獎有676個位
四寶自行基本上年年有餘額
馬聖為四間之中較多人選擇

好詳細, 請問點搵到其他校網既資料?

gomapi 發表於 22-2-8 23:03
好詳細, 請問點搵到其他校網既資料?

#3 條 link 嘅 pdf 有其他網資料