用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想估計一下伊中交表人數
go

想估計一下伊中交表人數

請問有沒有人知道伊中交自行表的人數大約有多少?

回覆樓主:

俾返來啲交表編號系唔系代表第幾名學生交表?

kellychan1 發表於 22-1-14 15:35
俾返來啲交表編號系唔系代表第幾名學生交表?

可能係,我10號交表,編號184

每年大約400-500、會見200多少少(emoji)

人數少左,估計收3百份左右。中產移民多,估計多左人搏名校,咁會分薄左報QES嘅人

所有B1A中學,報考人數是不會少的、但移民潮下、相信入讀機會係大左、所以大家加油!

BB-Tiger 發表於 22-1-15 09:11
人數少左,估計收3百份左右。中產移民多,估計多左人搏名校,咁會分薄左報QES嘅人 ...

競爭唔會細咗,只係有可能對手唔同咗
熱門學校起碼收400-500份表

回覆 P師奶 的帖子

我總覺得會少左很多人報名  

就算少咗人報名,都一定超超超額
以前10人爭1位,現在8人爭1位都係勁超

mrschauyee 發表於 22-1-14 12:41
請問有沒有人知道伊中交自行表的人數大約有多少?

伊中 自行申請人數約500
申請編號 482 (最大數字)
面試人數 192 (約200名)
自行學位 43 (約11:1)

https://qes.edu.hk/Menu/admission/s1_admission/22-23/interviewee_list.pdf

回覆樓主:

伊中 自行應該多咗人申請
上年名單最大編號448 見200人

https://www.qes.edu.hk/Menu/admission/s1_admission/21_22/s1_interviewlist_2122.pdf