用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 各位大家好
go

各位大家好 [複製鏈接]

大家好,我既小朋友今年15,佢係學校比老師標籤咁,佢之前因為發脾氣掉水樽比人停課一日,之後學校話佢唔知悔改,喺聖誕假前一個禮拜再停多一個禮拜!到今次,佢喺轉堂期間同同學喺課室門口度玩,全部同學都喺課室門口等緊轉堂,佢兩個講嘢大聲咗少少,之後老師出來就淨係話我個仔,但係同佢玩嗰一個呢就可以入返去課室,之後,同佢玩嗰個同學呢就喺課室度出嚟搞佢一下,跟住老師呢就話佢哋兩個,落堂去見主任定headteacher,跟住呢佢哋落堂去咗見,個老師呢就一尾話我個仔係最大嘅滋事分子,佢喺課室門口嘈喺度大叫尖叫,跟住完全冇話過係老師同我個仔講緊嘢面前搞我個仔嗰個,淨係話我個仔有事,跟住竟然比老師見到嗰一個同個仔玩嘅同學竟然冇事叫佢出返去食飯,我個仔就要留喺間房度,直接俾人停課,停課由上星期二開始!一直淨係針對我個仔有過度活躍,強迫佢食藥,而家食完又未有消息,都唔知幾時先返到學
   0    0    0    0

方便透露邊區邊間中學嗎

BB-Tiger 發表於 22-1-11 15:51
方便透露邊區邊間中學嗎

東區

回覆樓主:

香港學校罰人停課,仲要成星期?!

回覆樓主:

樓主應該主動同學校再溝通或者找社工幫手,主流學校中四同學?凡事必有因,希望你盡快得到適切幫助。
妹妹豬 齊來做個好朋友)

zitaeric 發表於 22-1-11 22:14
香港學校罰人停課,仲要成星期?!

International school

醒目開學勳章

Abccat 發表於 22-1-11 22:31
International school

識人有類似情況,轉去第間is後再無事件出現,仲開心咗好多

其實停課一星期,已經要搵老師傾計…
另一方面同仔傾下,可否改善在校行為。
‹ 上一主題|下一主題