用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啓小附屬 vs York vs 九龍塘啟思 K1 點揀好? ...
go

啓小附屬 vs York vs 九龍塘啟思 K1 點揀好? [複製鏈接]

Target直資,working mum ... 工作忙 ...
prefer校風好既學校 ...
各校各有優勢,好纠結點揀....

十分感謝。

0    0    0    0

回覆樓主:

啟小多role play, party, 都要家長花心思去幫小朋友扮靚靚, 仲有好多在家練習返屋企做.. 我自己覺得係要家長好多家校合作嘅.但我小朋友係開心嘅讀過嘅都記得,中英數都跟到

Joy@joy 發表於 22-1-9 16:37
Target直資,working mum ... 工作忙 ...

如working mom target 直資小學,三間中應以York 比較全面?

個人喜歡啟小;所以會喜歡啟小附幼;但如果啟小不是你心水小學,附幼可能相對考其他小學無大優勢。

啟思不太熟,未能給予太多建議。

Joy@joy 發表於 22-1-9 16:37

九龍塘啟思既話唔知你有冇留意,
我就覺得佢教得比較淺,
都冇英文語景

如果 target 直資就沒咩優勢
除非你係諗住直升小學
唔係出去同人爭其他直資

如果唔係都要靠外補….

我地上年都有佢既offer ,
但比較之下,再加上佢地既老師們比我既感覺一般
‹ 上一主題|下一主題