用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大抽獎填表問題
樓主: Dordorbat
go

大抽獎填表問題

回覆 ChongLamm 的帖子

曱二 可考慮 St. Mary ,好過漏空,執到死雞都讀得過

ksli312 發表於 22-1-19 17:07

曱二 可考慮 St. Mary ,好過漏空,執到死雞都讀得過 ...

你又比左個新建議我,我好頭痕

ksli312 發表於 22-1-19 17:07

曱二 可考慮 St. Mary ,好過漏空,執到死雞都讀得過 ...

好多家庭搬去尖沙咀 佐敦 油麻地,都係為了抽 #31 揀 St. Mary.....他們必定甲一 乙一都放 St. Mary...點會咁多甲二可以執死雞

ChongLamm 發表於 22-1-20 07:47
你又比左個新建議我,我好頭痕

如熱門學校,放甲二、甲三 只用作在六月小一叩門,一般會揀跨區熱門學校,因部分熱門學校要甲部或乙部曾揀過她們,在六月叩門階段才接受申請!非熱門學校放甲二、甲三才會中,但要問自己是否可以接受並放棄乙一 乙二抽獎!
如甲1及乙1放MCS 及乙2放 聯合道聖家,甲2 甲3建議可考慮 九龍塘聖家、St. Mary、天神、聖羅撒等用作叩門。
如甲1及乙1放MCS 及乙2放 九龍塘聖家、乙3放 聯合道聖家聖家,則甲2 建議可考慮 聯合道聖家,甲3 放St. Mary、天神、聖羅撒用作叩門。

apple1990 發表於 22-1-20 08:37
如熱門學校,放甲二、甲三 只用作在六月小一叩門,一般會揀跨區熱門學校,因部分熱門學校要甲部或乙部曾揀 ...

好詳細啊!非常感謝你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 我會參考大家嘅建議,認真再計畫

apple1990 發表於 22-1-20 08:37
如熱門學校,放甲二、甲三 只用作在六月小一叩門,一般會揀跨區熱門學校,因部分熱門學校要甲部或乙部曾揀 ...

如果甲二,乙二要放聖家,要放九龍塘,始終九龍塘交通方便D,又強D,小六升書院比率又大D!

ChongLamm 發表於 22-1-19 13:33
我糾結左好耐好耐好耐⋯⋯ 身邊朋友都係講:41唔抽mcs浪費  
...
我同你一樣糾結左好耐, 最後都係決定選2間聖家, 我冇私小backuup, 唔敢太進取

clsy111 發表於 22-1-21 11:10
我同你一樣糾結左好耐, 最後都係決定選2間聖家, 我冇私小backuup, 唔敢太進取 ...

我仲未落筆填表,真係非常非常糾結

已經交表,祝大家好運