用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2月24日後自行面試, 家長無打針, 是否不能入校園? ...
go

2月24日後自行面試, 家長無打針, 是否不能入校園? [複製鏈接]

2月24日後自行面試, 家長無打針, 是否不能入校園?
學生自己入校園面試?
   0    0    0    0

Lavender22 發表於 22-1-6 09:19
2月24日後自行面試, 家長無打針, 是否不能入校園?
學生自己入校園面試?

你的問題,最好打電話去面試學校直接找校長問清楚。
一定找到校長當面問題。
1,找校長
2,告訴小朋友的申請編號和姓名
3,提出問題
4,得到答案後立即收線

回覆樓主:

即去排期打應該打得切

除非學校要見家長一同面試,過去幾年我見大部份學校唔比家長進校的,只係校門外等。

hkc3 發表於 22-1-6 17:28
除非學校要見家長一同面試,過去幾年我見大部份學校唔比家長進校的,只係校門外等。
...

合理做法.

如果有小朋友夠12歲又無打針,係咪連面試都唔得呢?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 Lavender22 的帖子

我係上年已經諗過,又都驚簡介會無打針都唔俾入,又唔知有無網上簡介會,所以一早去左打針喇,如果唔係為左小朋友,都可能仲未打
‹ 上一主題|下一主題