用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 疫情影響升學決定
樓主: yeesumyin
go

[英國] 疫情影響升學決定 [複製鏈接]

yeesumyin 發表於 21-12-23 13:57
英國疫情嚴重下,有冇家長或子女因此改變到英國升學嘅決定?我仔下年打算到英國升大學,好老實講我做家長嘅 ...

我仔仔係數字回家落的時候已出發了,佢都有同學中了,但touchwood 佢學校整體來說好少學生中。另外我有朋友的仔中了,冇燒冇嘔冇骨痛,照打機,隔完0日又冇事返學了。

我找回 2020年初頭幾個確診個案的討論
真的時光倒流啊

case 1,2
https://www.edu-kingdom.com/foru ... 6orderby%3Dlastpost

case 3
https://www.edu-kingdom.com/foru ... 6orderby%3Dlastpost

英國疫情嚴重下,有冇家長或子女因此改變到英國升學嘅決定?我仔下年打算到英國升大學,好老實講我做家長嘅 ...
疫情去到今時今日重症死亡率咁低,真係冇必要杞人憂天。

我仔Year 2!剛剛完成個term差不多星期一至五都要返醫院placement,只提醒佢小心防疫,聖誕新年後開學又要去另一間醫院placement,所以無得驚!

Taimum 發表於 21-12-30 12:47
我仔Year 2!剛剛完成個term差不多星期一至五都要返醫院placement,只提醒佢小心防疫,聖誕新年後開學又要 ...

王家爸爸 發表於 21-12-24 10:56
幸運個案唔係必然既,萬一小朋友遇到一個「按本子辦事」既寄宿家庭,有可能叫天不應,叫地不聞。

...

我小朋友就係遇到一個好差嘅host (emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題