用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問沙田培基好唔好.,,,收到面試通知未 ? ...
樓主: jojokwan02
go

請問沙田培基好唔好.,,,收到面試通知未 ?  

Tammylst 發表於 22-2-2 00:43
回覆 cattz288 的帖子

估Band 1b擅長朗誦及eng drama

叻!

想知道有多少人收到培基offer?

我小朋友收到offer, 但應該會reject

收到offer會留位,但也想看2間資助和2間直資。大家呢?

回覆 heiyancc 的帖子

我小朋友不去自行的兩間面試了,留返D位比其他小朋友,而且我們喜歡活動教學
星期六已註冊了培基,如果另一間直資收,先再諗下邊間直資

heiyancc    發表於 22-2-7 11:36

Tammylst 發表於 22-2-7 10:49

我小朋友不去自行的兩間面試了,留返D位比其他小朋友,而且我們喜歡活動教學

我小朋友也有offer, 請問知唔知中四選科是有什麼選擇/組合?

Tammylst 發表於 22-2-7 10:49

請問你們註冊限期到幾時?唔知第二輪offer會幾時出呢?

回覆 tmsyeung 的帖子

培基需要我們14/2 前註冊,但第二輪offer 幾時出我不太清楚

Man04 發表於 22-2-7 22:14
我小朋友也有offer, 請問知唔知中四選科是有什麼選擇/組合?

DSE Curriculum:
https://www.spkc.edu.hk/academic-affairs/

選科沒有固定組合。同學需將全部選修科目排序由第一志願至第十三志願來選擇

S4-S6
Core subjects: Chinese Language*, English Language, Mathematics, Liberal Studies*

Electives: History, Geography, Chinese History*, Mathematics (M2), Physics, Chemistry, Biology, Economics, Business, Accounting & Financial Studies, Literature in English, Information & Communication Technology, Visual Arts*

General Education: Physical Education* and  Personal, Social & Spiritual Education*

(*Conducted in Cantonese)

Non-local Curriculum(GCE/IAL):
https://www.spkc.edu.hk/non-local-curriculum/

CORE: English & Chinese, + Fixed Elective: Math & Chem, + One Elective: Bio. or Phy.

lctang 發表於 22-2-10 11:33
DSE Curriculum:
https://www.spkc.edu.hk/academic-affairs/

謝謝妳解答

deleted

大家有無 offer 消息?

02/11 先second in 咗

今早九點收到sms通知有offer,個心定d,大家都留意下

請問有無人最近收到offer?

回覆 Jaimemami 的帖子

Jaimemami, 謝謝你的分享,請問註冊限期幾時?小朋友是不是1A學生?

Jaimemami 發表於 22-2-17 13:13
今早九點收到sms通知有offer,個心定d,大家都留意下

想請問你是什麼時候 second-in 的?

Gaile2010 發表於 22-2-19 23:08
想請問你是什麼時候 second-in 的?

1月29日

謝謝(emoji)(emoji)

傻蛋蛋 發表於 22-2-7 00:22
我小朋友收到offer, 但應該會reject

你會用咩理由reject 佢?
8/10/07 - 8.6 kg

kambobo2003 發表於 22-2-21 07:31
你會用咩理由reject 佢?

好多band 1 A丶B生只係當培基面試係熱身,冇依時去交留位費和小六表格,學校就會找人補上。