用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 新加坡英文教材
發新帖回覆
go

新加坡英文教材 [複製鏈接]

你地會唔會啲新加坡英文練習俾讀緊小學既小朋友做下?
如會,通常做使幾多錢係呢方面既教材?

3    0    0    0

lucylucky616 發表於 21-12-15 09:36
你地會唔會啲新加坡英文練習俾讀緊小學既小朋友做下?
如會,通常做使幾多錢係呢方面既教材?
:win ...

星加坡的練習真係比香港的深。但我又發覺佢地的ans係成日比錯

txsuksuk    發表於 22-2-24 14:48
:-D :-?

我女嘅補習老師有教新加坡國際學校嘅學生
之前我都問佢可唔可以俾啲練習俾我女
但佢話其實新加坡練習對於真正學英文並無太大幫助
只係應付SIS的考試
反而佢俾咗英美national geographic系列教材俾我兩個女
我覺得仲好呢

亞洲學生學英文, 主要認付考試, 官式、規範那種英文, 用新加坡教材最好。香港出版那些太水又無聊了。

學grammar用:
Casco - Grammar Tutor

英美的活學性高, National Geographic, 甚至BBC Learning (youtube channel) 都非常好。

新加坡英文書係適合某幾間學校的,特別係某直資男校,因佢地本校本好似跟住果辺D練習寫嘅咁。

如你係果間直資男校,買FBP出的會有惊喜。而果辺咁多間出版社當中,我都係比較鐘意呢間的。

3Meowshome 發表於 23-9-24 17:32
新加坡英文書係適合某幾間學校的,特別係某直資男校,因佢地本校本好似跟住果辺D練習寫嘅咁。

如你係果間 ...

請問係港島直資男,定九龍直資男校? thx

回覆 yinyingyin 的帖子

Kowloon
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊