用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國回港
樓主: BB.Mummy
go

[英國] 英國回港   [複製鏈接]

姨甥女本來11/1 坐CX 由倫敦回HK, 兩星期前CX通知改坐VS, 點知剛收到VS 通知取消了航班  但沒有另作安排

搵到個VS 電話2532 3000, 但一直斷線,  請問各位有VS 的電話嗎?  

感謝!!

weekychan 發表於 22-1-4 12:17
姨甥女本來11/1 坐CX 由倫敦回HK, 兩星期前CX通知改坐VS, 點知剛收到VS 通知取消了航班  但沒有另 ...

下一班機要去到1月16號,亦唔保證有得飛。

我女係4號機,取消嘅時候仲有好多其他航班如3號, 5號, 6號7號etc  ,不過覺得唔對路,已經幫個女改咗搭轉機航班,唔等。

姨甥女本來11/1 坐CX 由倫敦回HK, 兩星期前CX通知改坐VS, 點知剛收到VS 通知取消了航班  但沒有另 ...

2532 3000係會打得通的,近排試過幾次,可能因昨日VS又通知有幾班航班取消,所以又炸爆。你試吓歇一,兩天再打。

今日睇新聞,D專家又說因未有新款疫苗,以防外防輸入,建議應該要將美、英等地區停航1-2個月

其實現在返得來都是香港居民, 連最苛刻21天檢疫隔離都願意, 加上以現在疫情離港返港都不是去玩去旅遊。

回覆 Chole 的帖子

請問由倫敦回港在哪裏轉機回來? 謝謝!

回覆 TongSzeLai 的帖子

好, 反正我剛剛係VS 網上申請了改航班, 話72小時後會whatsapp我confirm, 謝謝回覆!

回覆 weekychan 的帖子

https://dohahamadairport.com/air ... e-airport/transfers
Qatar DOH.  She's flying today n fingers crossed.  

Chole 發表於 22-1-4 14:52
回覆 weekychan 的帖子

https://dohahamadairport.com/airport-guide/at-the-airport/transfers

Qatar 多哈熔斷到1月4日, 所以1月5日到港 這航班剛好

katrinafu 發表於 22-1-4 15:23
Qatar 多哈熔斷到1月4日, 所以1月5日到港 這航班剛好

擔心少一樣政府熔斷,只怕Qatar 自己取消。今日所有二十個鐘以內嘅航班都取消哂!

呢幾日倫敦得返QR可以返香港,可能真係要等喲公公婆婆打晒針先有轉機。

上年阿女聖誕回港後,隔離14日,準備返英國時,英國疫情爆發,飛機停飛左一段時間,所以第2個學期索性在港online上課,第3學期返去上左兩個月,暑假回港買到尾2班機機票(因為之後那天又開始停飛)及僅僅好book到酒店(超多人爭),又擔心左一輪,跟住又隔離21日。。。。。結果在英國上堂4個月,但就住左個幾月隔離酒店(仲未計返到英國又要在宿舍隔離)所以今年九月飛英國前已經決定今年全年唔返,費時煩

weekychan 發表於 22-1-4 14:35
回覆 TongSzeLai 的帖子

好, 反正我剛剛係VS 網上申請了改航班, 話72小時後會whatsapp我confirm, 謝謝回覆 ...
請問你係點樣改航班? 我返去自已個booking睇, We're really sorry, we've had to make a change to your flight. If you're ok with the change, just click "Accept flight changes".

但見唔到有另一航班既資料. 點樣ACCEPT呢?

foxli 發表於 22-1-4 17:00

呢幾日倫敦得返QR可以返香港,可能真係要等喲公公婆婆打晒針先有轉機。 ...

不單止, 袁教授話理應要近全民,9成都不足夠 , 即係還有小童 即係11歲或以下 ,先至可以接近夠100% 。

hei918 發表於 22-1-4 17:35
上年阿女聖誕回港後,隔離14日,準備返英國時,英國疫情爆發,飛機停飛左一段時間,所以第2個學期索性在港o ...

8號開始,停飛14日…..

Lofty 發表於 22-1-5 16:50
8號開始,停飛14日…..

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2295815/即時-港聞-周六起8國客機及旅客禁飛來港-包括英美澳加等
‹ 上一主題|下一主題