用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 伊中(油尖旺)面試機會
樓主: mrschauyee
go

伊中(油尖旺)面試機會  

medicine 發表於 22-1-28 14:05
節錄:(1)QES的級頭~~,  ~~水面浮沉~~

(2)似乎阿二成績(GH)頗令"九華舊生"滿意.(猜係九華舊生)

對比不同學校老師教學態度
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 22-1-28 14:14
其他人唔知,自己讀書個陣,係對任何一個老師教都覺得滿意.

準確啲講,係沒意見.或者感覺任何一個教都係一樣學.

因此教導仔女,讀書靠自己,俾心機就得啦.

gracelam 發表於 22-1-28 14:14

九華舊生 去 德望?~~~

ok3 發表於 22-1-28 13:29
鐵飯碗, 公務員心態......

QE老師係公務員,好似係會周圍調,咁QC/BPS/KC/荃官 ?~~~

gracelam 發表於 22-1-27 18:29
個人覺得沙田曾記同沙呂好過伊中 !

唔洗山長水又遠去讀! QC同LS就話啫 !
先唔講是否好過,其實火車3個站就到旺角東,QES就在旁邊咋。

mcl203 發表於 22-1-28 15:03
QE老師係公務員,好似係會周圍調,咁QC/BPS/KC/荃官 ?~~~

唔一定會調,我識人系伊中教,90年代初入職,而家仲系度,無俾調過

LeeCC 發表於 22-1-28 16:08
唔一定會調,我識人系伊中教,90年代初入職,而家仲系度,無俾調過

呢個我都知~

留名,thx

伊中上年有無實體 interview?

mcl203 發表於 22-1-28 15:01
九華舊生婚后的女兒入唔入得GH?

mcl203 發表於 22-1-28 15:01

HKAL年代,一位妹妹第一年AL 讀九華,第二年轉去德望,
或一位弟弟第一年AL 讀九華,第二年轉去德望都得⋯⋯

咁咪九華舊生去德望囉!
有乜問題?

不過其實我唔肯定九華AL收唔收妹妹,定係官校AL先收妹妹,
不過英皇舊生去德望就一定得

回覆 小鹿揀學校 的帖子

九華是男校,德望是女校。
我不太明白了 

回覆 小鹿揀學校 的帖子

你會否寫錯?
應該是九真,對嗎?

當年有部分男校中六會收女生
女校一樣,
但極少人

3月2日 出面試名單.. GOOD LUCK !

回覆 當奴 的帖子

而家仲停課, 應該同2年前一樣取消面試, 用成績次第收生?!

QueenieQuin 發表於 22-2-16 22:14
回覆 當奴 的帖子

而家仲停課, 應該同2年前一樣取消面試, 用成績次第收生?! ...

伊中 自行面試如期(12/3) 改為網上進行

https://qes.edu.hk/Menu/admission/s1_admission/22-23/s1_admission_2223.html

https://qes.edu.hk/Menu/admission/s1_admission/22-23/interview_info.jpg

QueenieQuin    發表於 22-2-17 14:11

Poyau 發表於 22-2-17 08:45
伊中 自行面試如期(12/3) 改為網上進行

https://qes.edu.hk/Menu/admission/s1_admission/22-23/s1_admis ...
Thanks for the info.

想請教一下,QES面試會問D乜野呀? 如何預備?

回覆樓主:

銘賢 自行面試改為網上 ZOOM 進行

https://www.cccmyc.edu.hk/?p=2405

Updated Information on Interview Arrangements of Application for S1 Discretionary Places 2022/2023(Updated on 17 Feb)

https://www.cccmyc.edu.hk/doc/2122/Notice%20of%20Changes%20of%20Interview%20%20_2022%20V1%20(updated)17022022.pdf