用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖三一算唔算龍校?
發新帖回覆
go

聖三一算唔算龍校? [複製鏈接]

有冇聖三一中心用家分享下,呢間幼稚園好唔好?
   0    0    0    0

mrsszezzz 發表於 21-12-14 04:48

勁有愛心,上至校長下至清潔姐姐都好融洽,小朋友返校返得好開心。學校行政好好,所有大小事務都會同家長解釋好清楚。

半龍,有升小冇升中。
學校好有愛心,地方大,小朋友開心。當年註曬冊買哂校服書本等開學。
最後雖然還是決定去另一間,但依然好欣賞聖三一,覺得是好學校

好學校! 我女現在中學了, 我媽仲會成日提起我女在幼稚園時事情, 勁贊校長,老師及婶婶((我媽當時幫忙接放學).  我女就仲記得婶婶煮的午餐好好味.

BBCOW2009 發表於 22-6-17 10:14
好學校! 我女現在中學了, 我媽仲會成日提起我女在幼稚園時事情, 勁贊校長,老師及婶婶((我媽當時幫忙接放學) ...

我見到係全間學校都好有愛,上至校長下至嬸嬸之間都好多互動,記得佢哋有一啲嘅開學禮,都會叫埋嬸嬸上台講嘢,校長好愛錫佢地,真係好似一家人咁。我唔知其他幼稚園係唔係咁呢?

大仔係聖三一中心幼稚園高班讀書, 升小的學生多數簡番資助學校, 讀聖三一小學的畢業生不多, 利申入左聖三一小, 但有其他OFFER放棄了 (離家近及資助學校)
聖三一中心幼稚園及聖三一小學都非常有愛心, 絕對係好好的選擇,
聖三一小學升中校網都靚, 係學費相對貴少少

依家聖三一轉左新校監, 新校長就唔使揀了. 好差, 新校長好無愛心, 成日俾人投訴, 仲見過同家長係校門鬧交,
黎緊好多家長老師都頂唔順走喇, 之前積落既口碑一下子化灰,
九龍城區仲有好多其他選擇, 培道, 浸信會,
聖三一已經唔係happy school, 換哂新老師, 已經唔係以前既聖三一喇, 冇哂賣點.

係呀,今年個新校長同新校監上左場之後,成間學校變哂啦,我唔相信如果唔係新校長有問題,點會做左10幾年一直好好嘅主任會集體辭職,聖三一真係幾十年都超級好,就係今年開始唔好(emoji)

聖三一都要面試先升到小一,本身唔算真龍校

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊