用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 堅樂好定慕光好?
go

堅樂好定慕光好? [複製鏈接]

阿女成績唔好,係Band 2C級別,自行想揀堅樂同慕光,但唔知排位係點?究竟排邊間放第一。阿女係果種唔係好受得壓力嘅人,可能慕光,啱佢d,但班主任又覺得阿女可以試吓堅樂,覺得阿女未必要咁快決定慕光。宜家我十五十六,唔知點揀好?有冇過來人可以比d意見?謝謝!
   1    0    0    0

SweetymiCherry 發表於 21-12-13 20:38
阿女成績唔好,係Band 2C級別,自行想揀堅樂同慕光,但唔知排位係點?究竟排邊間放第一。阿女係果種唔係好 ...

比我不會選慕光。

可考慮自行以下組合:
組合一: 自1梁季彜,自2堅樂
組合二: 自1堅樂,自2五邑司徒浩

回覆樓主:

當然堅樂好d

唔該晒!1

SweetymiCherry 發表於 21-12-13 20:38
阿女成績唔好,係Band 2C級別,自行想揀堅樂同慕光,但唔知排位係點?究竟排邊間放第一。阿女係果種唔係好 ...

好睇你小朋友性格,
我有朋友入左堅樂 叩門入,讀得唔開心,成績亦唔好,b2c學生。

我女入左慕光,叩門入,讀得好開心,一d壓力都無,b2c學生。

當初就係老師既意見,唔好揀b3學校,佢成績唔係差,結果派到勁差。

其實你要考慮既唔係任何人既意見,係你小朋友既性格,佢b2c,但佢讀唔讀到 谷唔谷到?佢跟本唔肯讀書既話,你會唔會情願佢開開心心享受埋呢6年呢?
呢d說話係我女叩左門後有b2學校收,而佢要揀慕光既時候,我問自己既,而家我亦無後悔做左呢個決定,因為呢間學校老師真係勁有愛

tpmon 發表於 21-12-13 21:21
比我不會選慕光。

可考慮自行以下組合:

妳好,我想問下仔b3,住觀塘區,小學將軍澳區,我想自一B2b 揀梁季,B2c想堅樂還是五邑司徒,堅樂是B2b還是B2c?

longyiuma 發表於 21-12-15 23:10

好睇你小朋友性格,

慕光真的幾好, 我未去過一間學校的簡介會係可以咁感受到愛, 而學校當日(星期六)有好多學生各自參加不同課外活動, 好有氣氛,不是只拿好的學生或作品出來show off. 如果我小孩係2c-band 3我都會揀佢。

回覆樓主:

以下是堅樂在Youtube 的介紹。

https://youtu.be/WRsZCgXSnpw

唸吓聖安當
‹ 上一主題|下一主題