用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 未有offer朋友仔嚟呢度呻下
樓主: Cherryroy
go

未有offer朋友仔嚟呢度呻下

回覆 Cherryroy 的帖子

直頭懷疑人生有啲做晒task都話waiting
等waiting 通知又唔知要等到幾時

回覆 lulu1420 的帖子

我報左聖羅撒,劍鳴,培道,創價,九龍靈糧,培正,民生面見:培正reject,劍鳴waiting
拍片:民生reject創價reject,九龍靈糧waiting
差培道同聖羅撒,不過都應落空

幾年前大女讀地區私幼N,我幫佢報既5間K interview都係九龍塘名幼/券幼,結果一係reject一係waiting。喺waiting當中我揀咗兩間努力寫求位信,最後有一間第一日call waiting就9點收到call了。
想當年自己係輕視咗interview呢個遊戲,冇好好準備就去見。

回覆樓主:

過咗交留位費deadline應該會開始call waiting, 咁多人揸幾個offer喺手, 到時好多機會, 唔需要灰心

Angelapp 發表於 21-12-13 16:00
求拍片成功有offer嘅賜教, 拍片兩間都waiting...
我得報1間係全靠拍片入, 1間就拍片入2nd in而入.2間都出名比左am offer, 2間都係拍2分鐘片左右。
首先, 自我介紹一定要吸引老師睇落去, 呢個最好早1個月前開始train下。
至於內容, 我d片主要show互動, 小朋友亦都比好多反應,
基本學術元素(顏色/形狀/大小/數字)每樣一句2句咁就夠。

Cherryroy 發表於 21-12-11 19:10
拍片in全reject,面見全waiting,係咪自己教得差~~~~
我發現有名幼offer的小朋友係一個拎4-5個offers, 最多聽有8個offers (當然大前提要報咁多間啦).所以過哂註冊日, 就會開始call好多waiting架喇。
得好少人會留2個或以上的位去到開學。
不用太擔心.

唔駛失望,試下遲幾個月打電話去學校問,連熱門幼稚園都即刻有OFFER(過來人)