用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青 - band 1選擇 善德、安柱
go

葵青 - band 1選擇 善德、安柱

麻煩大家俾d意見🙏🏻🙏🏻
學校150人左右
呈分試1 考全級18(4A) ,平時是考5-10名,但同學d分標高得太勁
呈分試2 應該考全級10 (4A)
冇特殊技能
只有童軍、風紀、鋼琴等

自行派位我應該揀邊兩間好?
心目中想試跨區一間可風,會有機會嗎?
葵青想揀安柱或善德,安柱好熱門,但善德interview聽人講注重中文,會考文言文、譯音個d,無乜信心

請大家指路指路🙏🏻

回覆樓主:

一線小學,還是二線小學?如果是前者,安柱、善德應該有機會,如果是後者,自行呢三間感覺幾難下

回覆 Candice2010 的帖子

我之前自行入可風, 級10 左右

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆 Missyou1211 的帖子

當然可以

回覆 sviolent 的帖子

.

回覆 Patrickding 的帖子

小學是青衣區內排第二或第三是屬於二線學校?

回覆 sviolent 的帖子

請問是邊間小學呀

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 Candice2010 的帖子

我是荃灣小學
如果是荃灣區, 各間小學都好平均, 相信級15內自行可風也有機會

今年都想自行報安柱. 請問安柱面試時會問咩問題? 可以點準備?
小朋友係 2 線頭小學, 只係級 30 左右, 今年報係唔係好'文'水?

老師本來都話一半一半, 但之前再睇過又話可以一試, 話都有機會的.

THX

martinnitram 發表於 21-12-25 16:21
今年都想自行報安柱. 請問安柱面試時會問咩問題? 可以點準備?
小朋友係 2 線頭小學, 只係級 30 左右, 今年 ...

一線小學級30都陪跑, 建議你唔好浪費自行機會, 除非一心入讀等到大抽獎再博一次!

gracelam 發表於 21-12-25 16:41

一線小學級30都陪跑, 建議你唔好浪費自行機會, 除非一心 ...
THX, 聽過下都話只收頭幾名,但老師又無啦啦得先奇...

Candice2010 發表於 21-12-5 10:45
回覆 Patrickding 的帖子

小學是青衣區內排第二或第三是屬於二線學校?

66網青衣主恩/世德屬葵青區一線