用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 宣小今日會出offer嗎?
go

宣小今日會出offer嗎?  

如有家長收到,請通知一下。
謝謝。

回覆 honeybibibibi 的帖子

Yes r

依間好少位,都唔敢抱希望…。

有人收到reject,可能reject出先

有幾少位呀? 收幾多個? 會唔會傾向收大B

Jellybeauty 發表於 21-12-3 09:27

有人收到reject,可能reject出先

我收到了。
唔係reject係備取
我地6月唔會再去考lu

收到了,Waiting。

回覆樓主:

收到了 reject

點解唔再考?有更好offer?

idy23 發表於 21-12-3 09:54

點解唔再考?有更好offer?

自行收左,跟返家姐。
原本諗住考到就會考慮下,因為呀囡喜歡音樂。
所以既然考唔到我就算數lo...

有 Offer
不過應該會放位

volar    發表於 21-12-7 10:24

收到 offer
但見到呢個 list, 壓力好大,唔係好敢去讀
個個都有特異功能梗樣

問多句,宣小 VS SFA,你地會 vote 邊個?

來自宣小網站

2021年11月30日
張恩婧(2A) 榮獲 青年兒童音樂家大賽2021(英國皇家音樂學院三級:單簧管) 銅獎

2021年11月29日
朱巧澄(6C) 榮獲 音樂智能之第五屆香港青少年盃國際音樂比賽 (馬林巴琴:小五至小六組) 季軍
鄧熹俊(5C) 榮獲 維也納音樂考試局 (管弦樂器及鋼琴比賽2021) 亞軍
段舒童(4A) 榮獲 2021國際青少年藝術 大賽決賽 (香港兒童B組:古箏獨奏) 銀獎
關子晨(6D) 榮獲 世界舞星聯合會全港十八區第43站錦標賽
青少年拉丁舞獨舞森巴、恰恰、倫巴、牛仔、鬥牛五項 第一名
青少年拉丁舞雙人恰恰 第一名
青少年拉丁舞雙人恰恰、倫巴雙項 第二名
青少年拉丁舞雙人倫巴 第三名

2021年11月24日
陳卓琳(1B) 榮獲 國際青少年明日之星選拔賽 (銅管組-8歲或以下) 第二名

2021年11月22日
司徒浚渝(6B) 榮獲 第五屆香港青少年盃國際音樂比賽 (單簧管:小五至小六組) 冠軍
黃伊惟(1C) 榮獲 第十四屆全港學生公開音樂比賽 (長笛:三級) 冠軍
朱儆澄(6B) 榮獲 音樂智能之第五屆香港青少年盃國際音樂比賽 (小號:小五至小六組) 亞軍
林梓盛(3D) 榮獲 中銀青少年發展計劃港九小學分區劍擊比賽 (九龍北區 - 男子乙組劍) 冠軍
陳臻頤(4D) 榮獲 南區區分齡乒乓球比賽2021青少年組 (9歲或以下) 亞軍
陳日信(5D) 榮獲 西貢區分齡羽毛球比賽2021青少年組 (10歲或以下) 冠軍
關子晨(6D) 榮獲 亞洲體育舞蹈理事會 (香港區會) 全年總冠軍頒奬禮公開賽2019-2021年 年總冠軍
林貝聿(1C) 榮獲 全港小輪車分齡賽
5至7歲女子組 (第一回合) 亞軍
5至7歲女子組 (第二回合) 亞軍
5至7歲女子組 (第三回合) 亞軍
5至7歲女子組 (第四回合) 亞軍
全港小輪車比賽 5-6歲女子組 (第一回合) 冠軍

2021年11月18日
蕭承峻(1D) 榮獲 音樂智能之第五屆香港青少年盃國際音樂比賽 (鋼琴:二級組) 冠軍

2021年11月12日
李勝柏(2B) 榮獲 IYACC第十三屆國際公開繪畫大賽
6歲組別 (主題:風景) 亞軍
6歲組別 (主題:過新年) 銀獎
6歲組別 (自選主題) 金獎

2021年11月9日
范曉揚(4C) 榮獲 香港中西區分齡乒乓球比賽2021 男子單打 - 青少年組 (9歲或以下) 冠軍
及 香港油尖旺區分齡乒乓球比賽2021 男子單打 - 青少年組 (9歲或以下) 冠軍
林晨熙(4D) 榮獲 2021香港國際音樂藝術節 小提琴 初級組 (級別A) 季軍

2021年11月4日
林晞悅(5A) 榮獲 維也納青年音樂家音樂大賽2021 - 香港總決賽 (7-9歲 - 鋼琴組) 冠軍
及 維也納青年音樂家音樂大賽2021 - 香港總決賽 (7-9歲 - 長笛組) 冠軍
蕭智邦(4D) 榮獲 國際青少年明日之星選拔賽2021 (銅管組小號六級) 亞軍
徐貝滔(4C) 榮獲 2021台灣國際管樂網上比賽 (小學組獨奏) 銀獎

唔知點解仲未收到email😭

nicoleyying 發表於 21-12-3 10:18
有 Offer
不過應該會放位
請問點解會放? 有其他更好offer嗎?

收到, REJECT. 我個個大B.  不過收咗都敢讀, 好CHUR。細既頂得住, 阿媽都頂唔住。

我個超能仔仔盡晒全力 收到waiting 已經覺得佢好叻仔 今晚同佢慶祝下

Waiting 係咪全部6月再in?

Tamtao 發表於 21-12-3 10:40

應該係架啦
朋友都係收到同樣資訊

Tamtao 發表於 21-12-3 10:40
唔係,有優先Waiting,呢批唔洗6月去考試不過都要in多一次

honeybhc 發表於 21-12-3 09:45
有幾少位呀? 收幾多個? 會唔會傾向收大B

收到offer 10月尾細B

volar    發表於 21-12-7 10:23