用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 DSE收音機
go

DSE收音機  

請問應買那款

Rich5 發表於 21-11-30 18:55
請問應買那款

須然考評局無指定,不過我都係買DSE專用果部 CORUS DSE-555A 比仔,貴少少但貪佢可以自動追台,亦有鎖機功能防止旭到部機收唔清楚。

如果平啲就見人買Sony.

請問應買那款

學校無做集體購買咩?!我校有,煩少樣嘢!

你校買那牌子?

Rich5 發表於 21-12-2 07:57
你校買那牌子?

張通告唔見了,我又忘記個CodeNo,但記得阿女話係多人用的一款。

醒目開學勳章

我地學校仲未講話買邊部
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

洋蔥頭媽咪 發表於 21-12-1 23:38
須然考評局無指定,不過我都係買DSE專用果部 CORUS DSE-555A 比仔,貴少少但貪佢可以自動追台,亦有鎖機功 ...

是否所有考生都需要買收音機?
只係買部機用一次嚟考試,咪係應該好多有二手

醒目開學勳章

kdrian 發表於 21-12-2 10:46

C 網好人放出來,你可以去睇睇
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

esmehouse 發表於 21-12-2 11:01
C 網好人放出來,你可以去睇睇

係咪每個學生都需要買一部考試用?

kdrian 發表於 21-12-2 11:10
係咪每個學生都需要買一部考試用?

DSE考聆聽卷要用呀!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

唔一定要,睇試場,但大部份都要。最好早啲準備定,記得往年有人差不多考先揾但冇貨。

洋蔥頭媽咪 發表於 21-12-2 11:41
唔一定要,睇試場,但大部份都要。最好早啲準備定,記得往年有人差不多考先揾但冇貨。
...

2022 DSE 聆聽都係喺返自己學校考,咁應該問返老師會知

kdrian 發表於 21-12-2 11:47
2022 DSE 聆聽都係喺返自己學校考,咁應該問返老師會知
我仔都話係自己學校考, 帶個EAR PHONE 就可以

所以,阿女幾個死黨打算今年用完會直接贈送給中五學妹

orangetea 發表於 21-12-2 12:09
我仔都話係自己學校考, 帶個EAR PHONE 就可以

阿仔今日返嚟講,話學校已經集體幫佢哋訂購左收音機

原本以為係自己學校考,戴個耳機就可以,原來唔係

kdrian 發表於 21-12-2 23:20
阿仔今日返嚟講,話學校已經集體幫佢哋訂購左收音機

原本以為係自己學校考,戴個耳機就可以,原來唔係

唔係咩?!阿女話主科响自己學校考核喎!

單聲道收音機只一隻耳聽到其實係咪冇咁舒服?

回覆 kdrian 的帖子

阿仔話主科係自己學校考核喎!

請問應買那款

這個是早幾年的款式,唔知現在有沒有賣。

回覆 焯媽媽 的帖子

我覺得Sony此部收得麻麻地, 因為要自己較台.
另一部是專為DSE的收音機, 我覺得較好. 可以lock死個台, 不過價錢是貴些.
我舊年比仔2部收音機入試場. 佢話Sony有雜音, 我仔選了另一部機清好多.

Arabellahk    發表於 22-3-6 14:12