用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 NAIS中學 open day
go

[中學] NAIS中學 open day [複製鏈接]

前兩星期去左open day, 新校舍比我想像中舊, 細, 無自己canteen, 好近民居, 又唔近地鐵......不過感覺到老師係好同專業既! 但學舍仲舊過D新起既LS, 出年升year 7! 有無用家父母可以分享下?
   1    0    0    0

回覆 PigPig710 的帖子

吓?間學校係地鐵站隔離wow, 你有冇去錯地方啊?

係咪前 Delia school of Canada 觀塘分校個校舍?冇再翻新過先用?

回覆 melobi12 的帖子

有番新呀! 工程仍然進行中, 但中學既學生已經全部在觀塘校舍上課! 但始終係用舊校舍番新再用, 已有建築物不會一下子變得現代化, 亦會有很多限制, 不是可以你話加建便加建!

PigPig710 發表於 21-11-25 11:40
回覆 melobi12 的帖子

有番新呀! 工程仍然進行中, 但中學既學生已經全部在觀塘校舍上課! 但始終係用舊校舍 ...

我參觀過大埔ASHK都係舊local school 改裝,有心規劃,我覺得佢翻新後幾靚幾好呀,meet甩左standard LS 校舍嘅味道。

melobi12 發表於 21-11-25 12:27

我參觀過大埔ASHK都係舊local school 改裝,有心規劃,我 ...

大埔ASHK是香港唯一一間全外國資金辦學的IS, 聽說用了港幣一億元翻新,有錢就梗係可以靚啲。Esol辦學集團在海外有幾間分校,而香港的校舍,係唔會差過其他國家ESOL集團的IS校舍。我仔是ASHK用家,對校舍有讚冇彈。
‹ 上一主題|下一主題