用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 15分入MCS
樓主: hkhk8888
go

15分入MCS

Lightwriter 發表於 21-11-25 00:34
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3863461

隔離post都有聲稱15分入呀

好多人自己有幾多分都計錯(emoji)

venus_ywy 發表於 21-11-25 09:03
好多人自己有幾多分都計錯(emoji)
計錯分都算, 得15分到6月抽入都夠膽話自己15分入到個D先至係笑死無命賠
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 21-11-25 09:04
計錯分都算, 得15分到6月抽入都夠膽話自己15分入到個D先至係笑死無命賠

搏唔到甲部,中乙一話自己中第2、3志願,一樣嘔血

loktingting 發表於 21-11-25 08:56
我印象中學校派的表係9字頭,如果自己去民政處拎o既表就係1字頭...

謝謝 原來如此

呢單野真係有d耐人尋味, 我都有個朋友既朋友又話今年15分中左. 呢單新聞仲要話係上年15分中. 其實教育局有冇覆核賽果?

thendless 發表於 21-11-25 12:29
呢單野真係有d耐人尋味, 我都有個朋友既朋友又話今年15分中左. 呢單新聞仲要話係上年15分中. 其實教育局有 ...
最慘有人真係信, 白白浪費了自行機會

loktingting 發表於 21-11-25 08:56
我印象中學校派的表係9字頭,如果自己去民政處拎o既表就係1字頭...

唔係,我民政拎表「9」字頭

memelala 發表於 21-11-24 15:58
回覆 General99 的帖子

因為有傳果位15分自行入的,係用discretionary place by school principal 哩個方 ...

尼樣嘢我都有所聽聞,唔好太計較,識人勝過識字

我朋友20分 不入

冇聽過自行15分入,應該有其他原因。我地係幸運的一小部分,幾年前自行20分入的