用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ESF Peak School Y4 插班試
go

[小學] ESF Peak School Y4 插班試

洋房

洋房

剛收到通知參加Peak School Year4插班試,有家長可以分享插班試的內容和程度嗎?感謝!

[size=1.25em]剛收到通知參加Peak School Year4插班試

回覆樓主:

Deleted

h9907246 發表於 22-3-5 03:20
回覆 Mn0527 的帖子

急問!!Peak School 校車可以去到東區嗎? 你指九龍東/觀塘嗎 ? 謝謝。

港島東區:天后、炮台山、北角、太古,不過不知筲箕灣有冇。九龍就沒有了⋯⋯自己上學校網站睇睇。

回覆 cathy.auyeung 的帖子

請問你是 LOCAL passport / Foreign passport ?  是申請 YEAR 幾?

我仔仔排其他ESF分校排左4年了。。。若 Peak school 機會大D我都試下。。

回覆 Mn0527 的帖子

急問!!Peak School 校車可以去到東區嗎? 你指九龍東/觀塘嗎 ? 謝謝。
我見學校網站無去到東區。。。。若果到的話,我都可以擇。。

唔該晒唔該晒

回覆 laigillian 的帖子

我地Y3去到一半學期就唔覺有人退學。其他年級我就唔太肯定。始終Peak school 外國學生佔華人學生比教多,流動性都會比其他ESF大。今年疫情好多外國人返自己國家, 變咗插班多咗收華人小朋友考。但亦見其他班級插返外國學生入來。 我估最重要係校車線擴大左,可以去到東區。以前是沒有的最近只能去到中環。

Mn0527 發表於 22-1-19 18:48
我是peak school 用家,小兒Y3, 由Y1 讀上。雖然唔知點樣考插班,希望2位成功,Peak school 好似大家庭咁, ...

請問peak school今年多人退學/加入嗎?

我是peak school 用家,小兒Y3, 由Y1 讀上。雖然唔知點樣考插班,希望2位成功,Peak school 好似大家庭咁,外國特色濃厚。校長管理非常好,大部份都係教學左好耐有經驗的老師執教。最重要中學可直上Island School

回覆 Caroromeo 的帖子

你好,我也剛收到P.4的面試,請問可以分享面試內容嗎?