用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

[其他] ..

Delete

sasa823 發表於 21-11-21 21:34
請問大家對UK Kimbolton School評價如何呢?
囝仔報讀year 9及12
謝謝賜教(emoji)(emoji)

請問選校有什麼考慮
Kimbolton 日校生為主
宿生比例低 (據ISC 40/1035人)

宿生比例確低。但係,其他都唔錯。其實一般升學代理係不推薦此校架,相信係因為此校回佣少,佢哋自己都唔憂生源,所以校務處人員對海外查詢懶懶閒。不過,入讀後,校方都頗照顧的。

Poyau 發表於 21-11-21 23:07
請問選校有什麼考慮
Kimbolton 日校生為主
宿生比例低 (據ISC 40/1035人)

希望學費一年在28000磅內,學術性高,男女校,謝謝你的意見!

mrsanthony 發表於 21-11-22 00:23
宿生比例確低。但係,其他都唔錯。其實一般升學代理係不推薦此校架,相信係因為此校回佣少,佢哋自己都唔憂 ...

Delete

sasa823 發表於 21-11-22 14:07
希望學費一年在28000磅內,學術性高,男女校,謝謝你的意見!

kirkham grammar school,不過寄宿生都少,但係你個預算,選擇唔多

請問大家對UK Kimbolton School評價如何呢?

識得有人(但唔熟)嫁英國貴族老公 peerage (老爺係Baron)。佢兩個仔入讀 Kimbolton School。佢老公讀 Uppingham。

belomommy 發表於 21-11-23 23:47
識得有人(但唔熟)嫁英國貴族老公 peerage (老爺係Baron)。佢兩個仔入讀 Kimbolton School。佢老公讀 Uppin ...

點解貴族會讀平校

sasa823 發表於 21-11-22 14:18
Hi Mrsanthony

呢間學校收咗我兩個囝仔要月底前交訂,但報左北愛學校(學費平)但仍未面試,想請教你子女 ...
是讀過的, Kimbolton 性價比高。
北愛男校,朋友的兒子讀過,亦不錯。提一提,校內老師說的是標準英語,不過,在當地的監護人家或校外其他地方,聽到的英語卻需要一些時間去適應。

回覆 sleung2020 的帖子

英國貴族都唔係個個有錢,好多都未必afford到public school boarding嘅費用。部分擁有歷史大宅嘅,甚至要變賣家當去籌維修費。

請問係跟agent報淨係自己報因為我個agent話冇位

rachelerica 發表於 21-11-27 16:02
請問係跟agent報淨係自己報因為我個agent話冇位

我係anti agent派,因為佢哋嘅利益唔係同你嘅利益掛勾

beastiebistro 發表於 21-11-26 17:51

英國貴族都唔係個個有錢,好多都未必afford到public school boarding嘅費用。部分 ...

咁慘

有啲都幾坎坷...