用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 元朗活x音樂教室,態度都唔識形容
go

[音樂] 元朗活x音樂教室,態度都唔識形容 [複製鏈接]

最不可理喻的人
事源係我仔仔今年暑假去咗元朗一間活x音樂教室學琴,頭頭都好好,之後佢同我講話自Miss調咗出面廳度學,Miss 好多時成日同其他老師傾計,無之前係房入面學咁專注..
當時我都對個仔講老師傾下計都平常嘅之後都繼續學..到最近呢堂我仔同我講:媽咪你幫我揾過第二間,學琴時間一堂唔長,每次上堂都會重温彈上一堂嘅歌,之後就教其他,但佢自己彈咗首歌2次老師都未有理會,佢覺得咁好浪費時間..了解過之後自己又覺得個仔都咁大個,我都尊重佢,咁咪同老師講唔學啦,交埋啲學費。
Miss WhatsApp 話想了解一下、我都唔諗住答,諗住唔學交完學費就算,始終呢啲都人夾人。
過咗2日Miss 用無來電顯示電話打嚟問點解唔學呀!
我:無好小問題,可能唔係好夾唔緊要啦,嚟緊老呈分試,等佢考完試先
Miss:可能我叫佢數拍子佢唔鍾意囉!
我:唔係
Miss: 唔係?!咁係咩
我:無丫,我仔仔話開頭係房度都好好,不過之後調咗出去就開始唔好,佢話你多咗同其他老師傾計,無咁專注..。
Miss:下…我點會顧住傾計唔教佢呀
我:唔係,佢無話你唔教佢,係無之前咁好…唔好意思,學嘢都係要夾下,或者等佢考完試再同佢傾
Miss:唔緊要啦,可能佢唔鍾意我
我:唔係,唔好咁講,咁果堂學費我轉數快比你
Miss:仲開咗本書
我:好本書幾錢我一次過交
如是者我立即轉數快交埋錢,理應就完啦!
點知,第日我收到琴行send咗段WhatsApp 比我(下圖)
嘩!我嬲到呀,重要send 嚟個果人我唔識佢,佢又無教過我個仔(emoji)
咁我咪即刻打電話去問下佢咩事
我講咗幾句佢就比番教我仔個Miss 聽..個Miss話佢同事‘鄧’佢唔抵
我就真係R爆頭
越講越燥
我話:我都唔係一個唔講道理嘅人
之前我仔係你琴行撞襯個頭,我都無講半句
Miss:果次係意外
我:意外?!果次係人為,係咪你哋老師無手尾,無閂好個櫃門先撞襯呀?
Miss:咁就緊係無閂好櫃門先撞到啦
我:你都幾好笑,你仲可以咁嘅態度,你琴行有冇cctv,你唔好洗我會追究
Miss:你個仔撞到頭果度,cctv影唔到㗎喎
(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
嘩…咩人嚟㗎呢人
(我之前唔出聲諗住算啦,腫咗小小,我諗佢地都唔想;如果我知道呢間嘢啲人咁我就同個仔驗傷)係我蠢我婦人
我真係好激氣,有冤無路訴(emoji)(emoji)

0    0    1    0

真係好過份!好彩你仔醒目將問題反映比你聽,否則浪費更加多時間同金錢.
Block咗佢哋WhatsApp唔好影響自己心情, 呈分試緊要, 努力向前!

sheepmeimei 發表於 21-11-14 21:05
真係好過份!好彩你仔醒目將問題反映比你聽,否則浪費更加多時間同金錢.
Block咗佢哋WhatsApp唔好影響自己 ...

坦白講…真係好影響心情

‹ 上一主題|下一主題