用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SPCCPS 開始Call 人?
樓主: kenyuenkc
go

SPCCPS 開始Call 人?  

Raccch 發表於 22-1-17 16:37
回覆 Jean1769 的帖子

好多年前唔記得邊度見過好似話有邀請三間幼稚園去參觀,聖公會係其一,另外兩間可能 ...
用google search過, 2019參觀過的有HKLL, SPC同SKH。其中HKLL同SPC應該係家教會,SKH去了兩次,一次老師only,一次K2家長

回覆 快樂火雞 的帖子

Spcc skh關係感覺有啲微秒. 但可能只係我錯覺, skh現任校監曾經係spcc小學中學嘅校長/校監.

或者都係聖公會, 所以有咁嘅安排

陳黃麗娟博士, SBS, MH, JP

[size=12.001199722290039px]

陳黃麗娟博士曾任聖保羅男女中學校長及聖保羅男女中學附屬小學校監(二零零四年至二零一七年),並自二零零四年起出任聖公會幼稚園校監。

資料來源:

https://www.eduhk.hk/zht/about/university-leadership/governance

回覆 kenyuenkc 的帖子

仲有機會嘅

jbbmom 發表於 22-1-17 18:01
回覆 快樂火雞 的帖子

Spcc skh關係感覺有啲微秒. 但可能只係我錯覺, skh現任校監曾經係spcc小學中學嘅校 ...
有乜咁微妙,係人都知SKH係Team A集中地
這幾年SPCC收多好多LH同SC,還有好多普通話人加入戰團,成個游戲唔同左

有冇人透過幼稚園校長提名而入到spccps? 每年名幼校長會唔會提名小朋友?有冇人聽過?

emibobo 發表於 22-1-17 21:11
有冇人透過幼稚園校長提名而入到spccps? 每年名幼校長會唔會提名小朋友?有冇人聽過? ...
必須券幼,還要入息審查的

回覆 快樂火雞 的帖子

咁應該好少學生用黎種方法入讀