用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 冬季游泳裝備
go

冬季游泳裝備 [複製鏈接]

冬季游泳要帶好多東西,毛巾,上水僂,游泳保暖衣,加起來都好重。用甚麼東西裝比較方便省力?
   2    0    0    0

回覆樓主:

一件頭厚身保暖衣,阿囝囡同我講其實有浮水作用。但如果入左泳會的泳隊就唔比再著。小朋友當年還小時,約小一、小二時,我會自費入泳池。我會帶兩條大毛巾,一條褸住,再加上水褸,跟著飲保暖杯既熱水,等佢快D暖身。之後去更衣室沖涼。浴室出出來,另一條大毛巾包住去換衫。動作快手,就ok。小四入左泳隊,就唔比著保暖衣,又要游室外人,但因為不停操水,游好多個池,所以唔會覺得凍。

MimiCactus 發表於 21-11-7 07:53
一件頭厚身保暖衣,阿囝囡同我講其實有浮水作用。但如果入左泳會的泳隊就唔比再著。小朋友當年還小時,約小 ...

謝謝你的詳細解釋。請問你用甚麼東西裝住這些東西呢?我用一個大旅行袋背在背上也覺得很重。還未到冬天穿厚衣服的時候。難道需要拖個旅行箱去?

MX96 發表於 21-11-7 14:20
謝謝你的詳細解釋。請問你用甚麼東西裝住這些東西呢?我用一個大旅行袋背在背上也覺得很重。還未到冬天穿 ...

TYR都有出d大背囊,都真係幾大嫁,書包咁大,我見好多時都係家長揹,去到泳池先俾小朋友揹入去law,冬天係好多野帶

lovececing 發表於 21-11-8 01:49
TYR都有出d大背囊,都真係幾大嫁,書包咁大,我見好多時都係家長揹,去到泳池先俾小朋友揹入去law,冬天係 ...

謝謝。真要入手一個大背囊。去游個水像去旅遊一樣。
‹ 上一主題|下一主題