用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Guardian
go

[英國] Guardian  

朋友的女兒剛完了half term break, 佢對今次guardian 公司安排極度不滿,交通安排及host family 住所,同家長溝通方面又不理想丶想轉guardian company

聽講因為今年多了很多人去英國所以咁,我間都系, 但轉都系看彩數

Guardian

其實都比了2 萬幾蚊,以為越貴可能服務service 好d,Host family 好d,結果是不可接受,呀侄女仲喊,話唔再用那間guardian, 所以問下大家意見!

GohSam 發表於 21-11-4 16:47
其實都比了2 萬幾蚊,以為越貴可能服務service 好d,Host family 好d,結果是不可接受,呀侄女仲喊,話唔再 ...

邊間?
8-)

點樣差法?

Guardian

Whitehouse 好嗎?

GohSam 發表於 21-11-4 19:25

平D,但如果講family 質素,其實都係好唔好彩
8-)

Guardian

同另一個學share 房,上下格床(有床褥) 冇枱,有一矮机仔,一張椅,唔同高度,成曰要坐地下溫書做功課,問可否開heater保暖又唔係次次準許,三餐不太夠飽,應該是外國一般家庭的傅統呱,但姪女就接受不到

同另一個學share 房,上下格床(有床褥) 冇枱,有一矮机仔,一張椅,唔同高度,成曰要坐地下溫書做功課,問可否開heater保暖又唔係次次準許,三餐不太夠飽,應該是外國一般家庭的傅統呱,但姪女就接受不到

GohSam 發表於 21-11-4 19:25

請問現在用那一間

GohSam 發表於 21-11-4 19:47
同另一個學share 房,上下格床(有床褥) 冇枱,有一矮机仔,一張椅,唔同高度,成曰要坐地下溫書做功課, ...

上下格床無枱 三餐溫飽不保 非傳統

回覆樓主:

點解你要不斷開貼但 全部都係同一主題

回覆樓主:

你出4個Post 都是「Guardian 主題, 但4個內容都係圍繞Host Family , 建議你在其中一個主題寫哂出來 , 大家都會睇得舒服和 綜合回應 !

比幾多錢監護人公司與 Host family 好唔好是兩回事 。
監護人收費是與其服務多少有關, Host family就真係講彩數 , 有D好好,有D真係比3個麵包你分3餐早午晚餐都聽過。
我孩子同學今次Half term 都有住了2日打比Guardian 要求立即轉Host family , 早、午餐各一個麵包,晚餐同學就7:00是吃菜沙律或餐湯 麵包 ,吃了便要她入房, 到7:30就Host family 一家 3口又有肉又Pizza 和意粉 。到8:30要熄燈,不准開燈 !

回覆樓主:

點解要開4個帖子?

katrinafu 發表於 21-11-4 20:58
你出3個Post 都是「Guardian 」,但3個內容不一, 建議你在其中一個Topic 寫哂出來 , 大家都會睇得舒服和  ...

咁恐怖

對不起,由初時不了解怎辦可回覆,現在懂得了運作。所以請教那幾間guardian company 好d

你出4個Post 都是「Guardian 主題, 但4個內容都係圍繞Host Family , 建議你在其中一個主題寫哂出來 , 大 ...

Which guardian company

你出4個Post 都是「Guardian 主題, 但4個內容都係圍繞Host Family , 建議你在其中一個主題寫哂出來 , 大 ...

呢果個host family 好離譜呀!最後轉唔轉第二個host family?

PUIPUI2000 發表於 21-11-4 22:04
Which guardian company

阿女沒有問舊同學 , 因本來約了
倫敦聚會 , 但因為由牛津的Host 搬到去Nottingham host  , 因為太遠了,所以沒有見面沒問得咁仔細 。

GohSam 發表於 21-11-4 16:47
其實都比了2 萬幾蚊,以為越貴可能服務service 好d,Host family 好d,結果是不可接受,呀侄女仲喊,話唔再 ...

Guardian 公司不是越貴越好,同host family 質素冇直接關係,每次派去不同host family ,係睇彩數同自己性格,今次唔好便忍耐下,希望下次第二個會適合啲,安全先係重點,share上下格床冇問題,吾夠飽可以出去買嘢食或者叫外賣,很易解決的。至於書枱冇唯有出大廳餐枱做。吾係個個host family一定有書枱,裝修家具設計個個都唔同。明年先轉guardian 啦。我只選擇最平的guardian company反正host family都係撞彩。