用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Guardian
樓主: GohSam
go

[英國] Guardian   [複製鏈接]

回覆 Poyau 的帖子

我自己都認同,以前朋友仔女也去B Agent 到,佢哋介紹GIX 同 JL,要在介紹B guardian比我姪女,上B guardian 網站,有B老細介紹佢哋的host family, 鬼死咁靚,又話warm welcome, home feeling, 房有書枱及椅,枱燈,有陽光,其實嘜都冇,guardian 公司feedback 話外國的bedroom 是用來休息,所以冇枱冇椅,咁同佢哋的網站資料有誤導

GohSam 發表於 21-11-7 22:53
回覆 Poyau 的帖子

我自己都認同,以前朋友仔女也去B Agent 到,佢哋介紹GIX 同 JL,要在介紹B guardian比 ...

不過之前我搵過Host 資料, 都有很多房間是沒有書枱 和書枱燈 !

其實一直以來我女 個個Half term 都返香港 , 係呢一年幾真係比個肺炎攪到所以事都變哂 , 變哂都算 ,係要洗埋很多冤枉錢。

GohSam 發表於 21-11-6 16:58
回覆 phoebeso 的帖子

你是用Belxxxxxx嗎?初頭時在佢地公司見面,representative 講得好好㗎,嘜到得,同 ...

Belxxxxxx係邊間? 人蠢估唔到(emoji)

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

m~m 發表於 21-11-8 07:08
Belxxxxxx係邊間? 人蠢估唔到(emoji)

https://aegisuk.net/organisations/?college=Guardianship&org_type=gold-standard

yuyueng 發表於 21-11-7 12:36
一般guardian 最多幫你安排book 來回的士,不過好多時學校都有得代學生book車,反正邊個Book都要比的士錢, ...

請問知唔知White House 如果學生留在英國,但去親戚屋企住,唔用host family, 是否都收Christmas £200 ?另外£8/day, 是由那一天開始計,因為每一間學校放假日期都不同,我已經問咗local guardians 但已讀不回,都唔知點算好!

idama 發表於 21-11-8 11:44
請問知唔知White House 如果學生留在英國,但去親戚屋企住,唔用host family, 是否都收Christmas £200 ? ...

WH都係己讀不回嗎?有急事點算?

請問知唔知White House 如果學生留在英國,但去親戚屋企住,唔用host family, 是否都收Christmas £200 ? ...
唔用host family服務就唔用吧,加價都係需要寄宿

lwi 發表於 21-11-8 12:29
WH都係己讀不回嗎?有急事點算?

係呀,其實星期三囡囡已發WhatsApp 問,第一次已讀不會,星期六中午我自己再追問,一分鐘後已讀,第二次已讀不回,但到現時都未覆

idama 發表於 21-11-8 14:20
係呀,其實星期三囡囡已發WhatsApp 問,第一次已讀不會,星期六中午我自己再追問,一分鐘後已讀,第二次已 ...

你是那區?可能同我same. 我見whatsap 了多次唔覆,便直接 whatsap call 佢同佢傾!自此以後,我都用 whatsap call 了!

DOCTORGG 發表於 21-11-8 15:03
你是那區?可能同我same. 我見whatsap 了多次唔覆,便直接 whatsap call 佢同佢傾!自此以後,我都用 what ...

Oxford 區 Mrs D Wxxxxx

idama 發表於 21-11-8 14:20
係呀,其實星期三囡囡已發WhatsApp 問,第一次已讀不會,星期六中午我自己再追問,一分鐘後已讀,第二次已 ...

你不如直接打俾佢問啦!

我嗰個係用email聯絡,每次email佢都add哂所有人,包括WH head office、學校舍監、旅遊部、我agent,連的士公司佢都add埋。不過佢算高效率,答得都好快。
8-)

我用左B都3年,一開始個host都係好唔得,之後一直換一直傾,而家個個呀囡都好滿意。佢哋人手係比較少,不過如果真係有緊要事佢哋跟得都好足,最近我個仔要入醫院做手術,香港同事半夜都同佢一直打去醫院幫手做翻譯,佢哋公司老闆都有親自嚟睇我個小朋友。其實host 又好,監護人又好都係睇你哋夾唔夾,唔係貴一定好嘅

£8/day 只要你聖誕節/ 復活節留底起英國就要比,由放假果日開始計,至於£200我自己覺得應該系聖誕Host Family 附加費,如果住自己朋友屋企應該唔使比。

回覆 idama 的帖子

Same here.

今年係我第一年用WH, 我揾晒 WH website、申請後 WH send畀我嘅T&C、所有emails往來,都唔見有提及 :

1. 聖誕節/ 復活節留低係英國要畀[size=15.3333px]£8/day: 或
[size=15.3333px]2. 聖誕Host Family 附加費[size=15.3333px]£200

請問 WH 幾時通知有呢啲附加費?如果有任何附加費條款,唔係應該申請前告知咩?

yuyueng 發表於 21-11-8 16:13
£8/day 只要你聖誕節/ 復活節留底起英國就要比,由放假果日開始計,至於£200我自己覺得應該系聖誕Host Fa ...

可隨意加收每日£8留英附加費???

anitawong21 發表於 21-11-8 15:36
你不如直接打俾佢問啦!

我嗰個係用email聯絡,每次email佢都add哂所有人,包括WH head office、學校舍監 ...

你呢個真係做得好好,我嗰個似乎唔多鍾意我哋真接聯絡head office, 所以只可以追多次,再唔理我,我都會去head office

yeungboy 發表於 21-11-8 16:40
今年係我第一年用WH, 我揾晒 WH website、申請後 WH send畀我嘅T&C、所有emails往來,都唔見有提及 :

1.  ...
你去佢網頁, 搵 WHG Brochure, 是一個PDF , 入面 under Principal Guardianship has a fee table. 在這里有提 Holiday Guardianship fee is  $8/day.   至於 Christmas additional fee $200 就是給 host family 的額外費用, 住才要付, 好似是 host family 要額外買食物及聖誕禮物給孩子。
‹ 上一主題|下一主題