用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Guardian
樓主: GohSam
go

[英國] Guardian   [複製鏈接]

GohSam 發表於 21-11-4 19:47
同另一個學share 房,上下格床(有床褥) 冇枱,有一矮机仔,一張椅,唔同高度,成曰要坐地下溫書做功課, ...
我唔會接受要share 房囉,我仔未試過同人share 房,就算之前同guardian 講想同另外二個又係同一guardian 既同校生去同一地方住,guardian 搵個有三房比三個學生既屋企。

chilokbb 發表於 21-11-5 23:30
請問大家的guardian 都會由校接和送小朋友返學嗎?我上次的host family不知甚麼原因未能車小朋友,只能硬食 ...
一般guardian 最多幫你安排book 來回的士,不過好多時學校都有得代學生book車,反正邊個Book都要比的士錢,住宿費唔包車錢既。另外假期付加費,係有D監護人公司會收聖誕及復活節假期付加費,white house guardian 聖誕收£200及每天£8付加費,復活節收每天£8。自己衡量囉。

whoo99 發表於 21-11-6 23:28
你啲host幾錢一晚,方唔方便透露?
我仔之前用Pippas 係£48 一晚,之後轉左WH £43 一晚,起East England 。

yuyueng 發表於 21-11-7 12:57
我仔之前用Pippas 係£48 一晚,之後轉左WH £43 一晚,起East England 。

請問WH 通常最遲幾時通知你已安排到host family 呢?

etoile 發表於 21-11-7 10:00
B guardian其實係咪B agent開嘅呢?一條龍賺錢。

極推可能有高佣收,真係好黑暗,啲agent

DOCTORGG 發表於 21-11-7 15:27
請問WH 通常最遲幾時通知你已安排到host family 呢?
你早啲通知佢,佢就早啲安排。阿仔已經安排好Christmas host family

yuyueng 發表於 21-11-7 12:57

Pippas 宿費加至每日 £52
聖誕期間(22/12-2/1) 收每日 £95

好似而家都在50英鎊左右

Poyau 發表於 21-11-7 17:57

我都係用Pippa, £95一日真係好貴

sleung2020 發表於 21-11-7 16:21
極推可能有高佣收,真係好黑暗,啲agent

有商業頭腦啫,又未至於話黑暗嘅。
可能B guardian 都算新,host family 嘅質同量未夠穩定。

介紹得,當然係有收廣告費,唔可以話黑暗。

DOCTORGG 發表於 21-11-7 15:27
我自己一早定左暑期至返,所以我開學時就會話十月half term break 需要host family, 阿仔鐘意搵多個又係WH既同學一齊住host family 度,咁guardian 就安排,佢9月尾就confirm 到住邊。half term break 完咗guardian 就問定Christmas ,問住返之前果度定轉地方,我自己通常完左假期就即刻話定下一個假期,起放假前二星期會定到比我,學校都要最少放假一星期前比資料學校。

Poyau 發表於 21-11-7 17:57
吓,佢以前(前年)無收附加費喎,佢年費已經好貴,£95貴過住酒店, 佢以前就係安排個host family 比我仔麻麻,間房又細又暗又無地方去,食得又麻麻,lunch 食一丁,夜晚食意粉咁,慘過隔離,得星期日個爸爸放假至可以出去,但仔D同學用WH 個host family 唔錯,所以舊年轉左。

etoile 發表於 21-11-7 18:54
有商業頭腦啫,又未至於話黑暗嘅。
可能B guardian 都算新,host family 嘅質同量未夠穩定。
...
我浄係知道佢哋以前好鍾意介唔人地去JL , 貴得黎呢度好多負評。

yuyueng 發表於 21-11-7 20:09
我浄係知道佢哋以前好鍾意介唔人地去JL , 貴得黎呢度好多負評。

邊間佣多轉軚介紹邊間?

yuyueng 發表於 21-11-7 20:06
吓,佢以前(前年)無收附加費喎,佢年費已經好貴,£95貴過住酒店, 佢以前就係安排個host family 比我仔麻 ...

食宿咁樣 ......
是否與 Profile 不符 貨不對辨 ?

回覆 yuyueng 的帖子

我認為佣金多少係一個原因,另一個原因就係呢啲所謂agent大部分都係𡃁仔,跟本未有過小朋友,又點會明家長需要啲咩呢?所以我始終覺得安排去讀寄宿學校事宜,唔靠agent自己做係最好嘅...

beastiebistro 發表於 21-11-7 21:22
回覆 yuyueng 的帖子

我認為佣金多少係一個原因,另一個原因就係呢啲所謂agent大部分都係𡃁仔,跟 ...

嚴重認同

Poyau 發表於 21-11-7 20:22
邊間佣多轉軚介紹邊間?
咁我又唔知,當年自己揾guardian 既。

Poyau 發表於 21-11-7 20:38
食宿咁樣 ......
是否與 Profile 不符 貨不對辨 ?
其實都係架,佢哋明明寫明房間要提供書枱同枱燈,我仔間房細到放唔到書枱,guardian 話因為無其他host family, 如果叫佢地添置一盞新枱燈O 唔OK 喎,既然咁講我咪轉去阿仔同學果間guardian 公司囉,反正佢貴咁多。
‹ 上一主題|下一主題