用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Guardian
樓主: GohSam
go

[英國] Guardian   [複製鏈接]

回覆 phoebeso 的帖子

你是用Belxxxxxx嗎?初頭時在佢地公司見面,representative 講得好好㗎,嘜到得,同你傾到8點,但開了學後,想找representative 諮詢資料,就只可WhatsApp 問,打電話九乘九是話Representative 開會或者不通,最激氣佢哋話姪女個plan 是sliver plan.  不是gold 或 diamond.  所以不會直接答一些佢哋認為唔urgent 的問題,要等佢地回覆(可能真係我地的問題唔夠urgent 啦) - 當晚朋友話佢姪女係host 喊得好緊要,WhatsApp 問有冇人知姪女情況⋯當晩冇回覆,等二日終於搵到representative, 淨係話理解下先

chilokbb 發表於 21-11-6 16:09
另外想問問暑假成2個月,是否要轉寄宿家庭,不能連續stay係同一個家庭?謝謝 ...

對呀,分別是兩個家庭接待

回覆 beastiebistro 的帖子

請問你是用那間,介紹下 ,唔該晒

GohSam 發表於 21-11-6 17:01
回覆 beastiebistro 的帖子

請問你是用那間,介紹下 ,唔該晒

人哋問你用邊間,你唔答,但係又要問其他人用邊間

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

sleung2020 發表於 21-11-6 17:09
人哋問你用邊間,你唔答,但係又要問其他人用邊間

佢剛講了?

chilokbb 發表於 21-11-6 15:46
請問邊間?幫吓大家家長避免差的監護公司。謝謝

B字頭的
BOOBOO

GohSam 發表於 21-11-6 16:58

你是用Belxxxxxx嗎?初頭時在佢地公司見面,representative 講得好好㗎,嘜到得,同 ...

我一般都係Wapp聯絡,有特別問題先用電話,其實今次先係第一次用host,但非常失望
BOOBOO

王老太2012 發表於 21-11-5 23:45
回覆 chilokbb 的帖子

我的GUARDIAN 公司本來要55磅,但今個 winter holiday 收85磅。 ...

都唔算加得多,我女個同學話要95磅。佢叫我女同我奶奶講收留佢,佢媽咪直情話照比95磅一日我奶奶。
因佢啱啱term break 住咗我奶奶家一個星期,佢媽咪黎咗陪佢一個星期。佢同佢媽講住得超開心

luckyangel 發表於 21-11-5 23:50
其實午餐食sandwiches係咪好普遍?我試過兩個host lunch也如是,Sunday又會skip lunch, 成三四點先吃Sunda ...

英國人lunch 食sandwiches, salad 好普通。我家Sunday roast 就定咗下午2點,所以一般起身後,我奶奶都會做類似all day breakfast 比大家,之後唔會食lunch.  咁食完Sunday roast , 多數dinner 都晤食

GohSam 發表於 21-11-6 16:58

你是用Belxxxxxx嗎?初頭時在佢地公司見面,representative 講得好好㗎,嘜到得,同 ...

原來係B字,呢個真係唔掂又貴,某agent極推。如果你聖誕節想轉試吓問下White Hxxx啦,睇吓佢哋中途插入點計法,學校附近有冇host ,再考慮下。

cfs 發表於 21-11-6 22:00
原來係B字,呢個真係唔掂又貴,某agent極推。如果你聖誕節想轉試吓問下White Hxxx啦,睇吓佢哋中途插入點 ...

多謝你呀cfs
我而家都了解緊其他,問緊聖誕安排唔安排到host ,不過因為亞女學校偏僻,佢同學仔用緊WH,都已經通知咗話聖誕好難搵host...煩到我呢
BOOBOO

phoebeso 發表於 21-11-6 22:38
多謝你呀cfs
我而家都了解緊其他,問緊聖誕安排唔安排到host ,不過因為亞女學校偏僻,佢同學仔用緊WH, ...

聖誕好多host自己都出去玩

sleung2020 發表於 21-11-6 23:22

係,而且返香港要隔離亦多人留英,真係難為了學生同家長
BOOBOO

phoebeso 發表於 21-11-6 23:25
係,而且返香港要隔離亦多人留英,真係難為了學生同家長

咁呢個聖誕睇嚟大劑

beastiebistro 發表於 21-11-6 16:44
回覆 chilokbb 的帖子

我諗睇個別Guardian公司個別Homestay。我嗰間就超好,我六月頭同佢講個仔有可能會返 ...
你啲host幾錢一晚,方唔方便透露?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

sleung2020 發表於 21-11-6 23:22

去年聖誕Lock down 又限聚令,所以今年當地本土家庭都會有聚會或出去玩和探親, 所以Host family係好緊張呀 !

katrinafu 發表於 21-11-7 01:10
去年聖誕Lock down 又限聚令,所以今年當地本土家庭都會有聚會或出去玩和探親, 所以Host family係好緊張 ...

good point,我一個月前訂聖誕蘇格蘭滑雪場附近嘅酒店已經好full

cfs 發表於 21-11-6 22:00
原來係B字,呢個真係唔掂又貴,某agent極推。如果你聖誕節想轉試吓問下White Hxxx啦,睇吓佢哋中途插入點 ...

B guardian其實係咪B agent開嘅呢?一條龍賺錢。
‹ 上一主題|下一主題