用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Harrow year 6面試
go

[小學] Harrow year 6面試

請問Harrow year 6面試英文,數學和推理,大概會考什麽?因為今日趕及deadline申請,即日收通知下星期要面試,很緊張
有過來人可以給些意見嗎?謝謝!

essenakong 發表於 21-11-1 17:48
請問Harrow year 6面試英文,數學和推理,大概會考什麽?因為今日趕及deadline申請,即日收通知下星期要面 ...

學校網頁有寫,我女果陣係申請y5, 有英文同數學既電腦test,仲有non verbal reasoning test,可上網找下sample test paper,另外仲要寫一篇文。
面試就係同校長傾計,會問返你報名表寫既野,校長好nice,放心
sample paper你可以找11+既test paper試做。
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

小寶貝兒 發表於 21-11-3 16:17
學校網頁有寫,我女果陣係申請y5, 有英文同數學既電腦test,仲有non verbal reasoning test,可上網找下sa ...

謝謝你的資料

回覆 小寶貝兒 的帖子

請問 Harrow year 5 和 year 6 的學生人數是否不同?
謝謝!

aray2 發表於 21-11-10 11:00
回覆 小寶貝兒 的帖子

請問 Harrow year 5 和 year 6 的學生人數是否不同?

應該差唔多
小小映像誌
老公, 你快樂所以我快樂~~ 好愛你哦~~ :oops:  
張家大少奶的美食日記

回覆 小寶貝兒 的帖子

謝謝回覆!

Hello, my son interviewed Harrow Y6 on 17th Nov, when did your child have interview? Have you heard back yet? I haven't