用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Host family屋企冇WiFi
樓主: foxli
go

[英國] Host family屋企冇WiFi [複製鏈接]

回覆 whoo99 的帖子

諗返轉頭同我俾guardian公司嘅instructions有啲關係。首先我要求非東亞裔homestay,然後我話咁遠送啲仔女嚟就唔想佢哋群埋啲東方人所以希望安排盡量少東方人學生嘅homestay。跟住我話最好homestay會同一時間接多過一兩個學生嘅,多人先多交流多嘢玩到。然後我話兄妹唔該分開兩個homestay,冇得圍爐取暖。結果都真係幾滿意,活動一鑼鑼,根本有冇wifi都冇關係。當然我唔係揀EK啲家長慣常講嗰幾間,我呢間當地嚟講都唔算細亦唔係平,不過成個operation一個東方人都冇,完全係我杯茶。

beastiebistro 發表於 21-10-21 23:45

諗返轉頭同我俾guardian公司嘅instructions有啲關係。首先我要求非東亞裔homestay,然 ...

Homestay 的質素與guardian 公司及付出的金錢掛勾?(好似好市儈)

回覆 Radiomama 的帖子

唔一定嘅,不過事實上好多時貨都係就價嘅...
而且,家長俾啲咩instruction guardian公司好有關係...

beastiebistro 發表於 21-10-22 08:27

聽落好吸引。介意分享一下係邊間嗎?謝謝(emoji)(emoji)

回覆 macdullbaby 的帖子

PM'ed

回覆 beastiebistro 的帖子

Can you share the guardian info too? Thanks

回覆 wslam1 的帖子

PM'ed

beastiebistro 發表於 21-10-21 23:45

諗返轉頭同我俾guardian公司嘅instructions有啲關係。首先我要求非東亞裔homestay,然 ...

Please PM guardian information to me, many thanks

回覆 da_da 的帖子

PM'ed

beastiebistro 發表於 21-10-22 08:27

Pls PM guardian info. Thanks

回覆 chilokbb 的帖子

PM'ed

foxli 發表於 21-10-19 14:16
小朋友放假去咗host family度,之前出咗張10gb data simt比佢,諗住學校有WiFi ,出去host family都有WiFi  ...

好奇一問,你們選 host family 時會否特別要求host family 成家也打了COvid19 針?又對方有冇要求學生有打針才接受呢?

回覆 DOCTORGG 的帖子

兩樣都無。再加條件,唔慌搵到。

beastiebistro 發表於 21-10-23 17:13

兩樣都無。再加條件,唔慌搵到。

吓!咁搶手嫁!
其實喺疫情下,會唔會佢哋仲驚過我哋!

唔係搶手,不過我上面講過我有某啲要求。我自己唔擔心,亦唔覺佢哋擔心(事實上我女Exeat去住嗰個Homestay之後係染咗疫,所以guardian公司立即安排Half term去過另外一個Homestay。我覺得安排得好好,我無問題。)。

我就冇咁嘅要求,但學校要求要去host family果啲全部都要陰性先走得,我仔就中咗招,所以要留校隔離10日先走得,我自己就支持與病毒共存,比得小朋友過去就唔會太擔心。

foxli 發表於 21-10-23 17:44

我就冇咁嘅要求,但學校要求要去host family果啲全部都要陰性先走得,我仔就中咗招 ...

反而學校咁為 host family 着想,怕學生傳比人家!
不過你小朋友在學校中招, 要隔離就真係走唔甩!

Del

回覆 foxli 的帖子

host family 俾什麼食物小朋友?

host family 無wifi, 提供食物是麥皮, 杯面,  canned soup及面包,  一個杯面唔夠飽.  是否可以就這些向guardian反應?

bbchan201314 發表於 21-10-25 10:58
回覆 foxli 的帖子

早餐麥皮/麵包OK
午餐/晚餐只有杯麵/罐頭湯?
‹ 上一主題|下一主題