用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 屯門1線 vs QC
樓主: Siriusngan
go

屯門1線 vs QC  

b3410 發表於 21-10-19 14:30
好心你set 鬧鐘,一覺可以瞓得舒服d

個個帶鬧鐘,個個站都會嚮,會唔會太嘈瞓唔琳,唔知邊次係自己~~~

gigayan 發表於 21-10-19 15:34
男仔真係要讀得又玩得我先覺得OK

其實女仔都係(emoji)

bobbob 發表於 21-10-19 15:44
但我識人以前讀qc呢樣嘢引以為恥。。。

真是有點不雅 長褲好看好多

bobbob 發表於 21-10-19 15:29
下次應該帶定頸枕,塞塞地chok chok下麻麻地好瞓
有,充氣果種,有時阿仔真係會帶去學校,放學自己搭車拎出來用

bobbob 發表於 21-10-19 15:44
但我識人以前讀qc呢樣嘢引以為恥。。。

尹光feel,幾好睇㗎喎~~~

如果接受到~~~

mcl203 發表於 21-10-19 15:50
個個帶鬧鐘,個個站都會嚮,會唔會太嘈瞓唔琳,唔知邊次係自己~~~
...
mute and vibrate

ar_mak 發表於 21-10-19 18:05
我都係重視車程,所以真係要講值唔值,而唔係遠定近。

換一個情況去睇,假設你住屯門,個仔分別識左2個女 ...
呢題我先答,人總係犯殘的,太易得手唔會長久,所以答案一定係死死地氣出天后追女仔,寧願坐一轉962係巴士度發個綺夢,滿心期待出去中央圖書館拖個天后女仔手仔

Siriusngan 發表於 21-10-19 15:16

咩叫魚蛋論?
沙田可以無視出面名校應該只係得曾肈添

Zleep 發表於 21-10-19 18:12
呢題我先答,人總係犯殘的,太易得手唔會長久,所以答案一定係死死地氣出天后追女仔,寧願坐一轉962係巴士 ...

係咪行錯方向?圖書館係向CWB,唔係天后方向~~~

Zleep 發表於 21-10-19 18:15
沙田可以無視出面名校應該只係得曾肈添

似乎都要起碼視一視喇叭喎,如果唔打算渡江。補補先,視乎你睇邊段,前中後,費事有排loop~~~

https://www.skhtst.edu.hk/2021/08/hkdse-results-2021/|^|https://www.skhtst.edu.hk/2021/08/hkdse-results-2021/

mcl203 發表於 21-10-19 18:16
係咪行錯方向?圖書館係向CWB,唔係天后方向~~~
962去唔到天后,一定只能cwb 落車行2步嘛,你肯定唔係屯門人啦

Zleep 發表於 21-10-19 18:21
962去唔到天后,一定只能cwb 落車行2步嘛,你肯定唔係屯門人啦

並非962去到邊度係總站,QC行去CWB分向,應該係SPCS方向~~~

mcl203 發表於 21-10-19 18:29
並非962去到邊度係總站,QC行去CWB分向,應該係SPCS方向~~~

大家在中央圖書館等 不會給修女見到

ar_mak 發表於 21-10-19 18:05
我都係重視車程,所以真係要講值唔值,而唔係遠定近。

換一個情況去睇,假設你住屯門,個仔分別識左2個女 ...

講開車程,我本來係支持QC, 因為我心諗住西鐡+港鐵,但若果係要用到條屯門公路,我就會建議留喺屯門。
我自己就算坐私家車,行嗰條九曲13灣嘅屯門公路,真係暈晒,仲要日日行,行完仲要過海?正所謂「己所不欲 勿施於人」,我支持百周年(雖然我完全唔識呢間學校)

hum0102 發表於 21-10-18 18:43
QC 同百周,不管是學業成績,還是其他各方面,都不是同一水平。
再講,每日有大把屯門人出港島區返工,點 ...

雖然好多人住屯門返港島工,但屯門返港島真心遠,我自己返中環幾年都頂唔順搬走。好多人放工真係放工,但學生放咗學仲要做功課溫書。