用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 求救:有關Ukiset結果
go

[英國] 求救:有關Ukiset結果

之前因為太急報考英國boarding school, 冇做太多research叫咗升學顧問做申請考Ukiset,但考完已一個星期還未出成續.我在網上看其他家長話3個工作天便出結果……我有試過問agent攞番申請資料但佢話佢公司係申請人唔願意透露!
我想知仲有冇其他途徑可以攞返有關資料或查詢結果?因學校也急著收結果! 請大家給我意見 thanks

rowh 發表於 21-10-6 22:14
之前因為太急報考英國boarding school, 冇做太多research叫咗升學顧問做申請考Ukiset,但考完已一個星期還 ...

應該係家長自己申請的。當時係我哋自己online 報,agent 嗰欄填agent 名。

而且我小朋友早上考,當晚已經有成績……出咗成績我哋通知agent, 當然agent 都會收到考試局通知。

回覆樓主:

咁有冇辦法攞番申請資料?我又唔想同agent嘈……我俾咗HKD3300過入佢公司account, 點算好呢

rowh 發表於 21-10-6 22:27
咁有冇辦法攞番申請資料?我又唔想同agent嘈……我俾咗HKD3300過入佢公司account, 點算好呢
...

Ukiset 應該係將成績直接通知家長個喎。可試下發個電郵去問ukiset講番考生資料,邊個考,應該會有回覆。

回覆樓主:

我啱啱send咗Email去Ukiset講咗我小朋友名,passport no.同考試日期,希望有回覆!

經過今次經哩間agent報學校嘅經驗,真係 寧願自己全程跟進