用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 test kit
go

[英國] test kit [複製鏈接]

test kit  20.9 寄出一直未有result,追左幾次今日先覆我話寄失左再補寄喎!!有冇JM 發生同類事情??即當冇做 test 咁會有乜後果呢?? thx. 唉……
   1    0    0    0

sunny.moon 發表於 21-10-4 22:53
test kit  20.9 寄出一直未有result,追左幾次今日先覆我話寄失左再補寄喎!!有冇JM 發生同類事情??即當 ...
如果NHS冇問,應該冇事。放心D。收到testing kit再寄番俾lab。當係做完。

王家爸爸    發表於 21-10-5 08:23

canterlau 發表於 21-10-4 23:02
如果NHS冇問,應該冇事。放心D。收到testing kit再寄番俾lab。當係做完。

再問拎 tracking no 都冇睬我,唔知會唔會補寄?

我估無問題卦,真係擔心就book clinic 做 test, 填過張 PLF.

我女因為由amber list country 入英國,要做Day 2, 5, 8 test. NHS day 1 send左 SMS 俾佢,Day 2 call 佢,佢當無聲電話收左線。 Day 2出去 clinic 做 test, Day 3有 report (原來間 clinic report 係寫明 ISO15189, 下次可以用佢返香港).  今日 Day 4, NHS 上門家訪 , 同我女對左佢係佢就離開,無留底任何文件或說話。  我女明天會去做Day 5 test, 晚上應該會有 results。 OK 就自由啦, 跟住 Day 8去做埋最後一個test, 就返大學宿舍。

不過英國人真係太relax ,我女話 Day 2去 clinic, 幫佢採樣本的人,無戴口罩, NHS職員亦無...照計我女係未解除嫌疑的.....

wloi 發表於 21-10-4 23:47
我估無問題卦,真係擔心就book clinic 做 test, 填過張 PLF.

thx   請問 PLF 點重填巳到步好耐了!?  採樣都唔戴口罩太恐怖!

sunny.moon 發表於 21-10-5 00:15
thx   請問 PLF 點重填巳到步好耐了!?  採樣都唔戴口罩太恐怖!
...
我Day 2個日幫個女重填,因為要改聯絡方法,佢又無check我日子,我照填30/9到英..都無問題

wloi 發表於 21-10-5 00:23
我Day 2個日幫個女重填,因為要改聯絡方法,佢又無check我日子,我照填30/9到英..都無問題

...

咁點揾返自己條 link ? thx

sunny.moon 發表於 21-10-4 22:53
test kit  20.9 寄出一直未有result,追左幾次今日先覆我話寄失左再補寄喎!!有冇JM 發生同類事情??即當 ...
應該好多人有類似情況:https://www.bbc.com/news/business-56687207

sunny.moon 發表於 21-10-5 08:26
咁點揾返自己條 link ? thx
係 start a new application..重新填過

王家爸爸 發表於 21-10-5 08:27
應該好多人有類似情況:https://www.bbc.com/news/business-56687207

好彩我當時決定叫個女去clinic做,唔係實俾佢埋怨,佢趕住放監見朋友

wloi 發表於 21-10-5 10:12
係 start a new application..重新填過

吓!! 過左咁耐可重填? 咁都得架!? thx

sunny.moon 發表於 21-10-5 14:03

採樣唔戴口罩都得,真係有乜嘢係唔得呀

sunny.moon 發表於 21-10-5 14:03

你可致電NHS, 佢會幫你check, 如冇record ,令寄給你

mansuper 發表於 21-10-8 11:14
你可致電NHS, 佢會幫你check, 如冇record ,令寄給你

補寄 test kit 巳收到,重測後再寄出!
謝謝提醒!

sunny.moon 發表於 21-10-8 14:02
補寄 test kit 巳收到,重測後再寄出!
謝謝提醒!

You’re welcome

wloi 發表於 21-10-4 23:47

請問做test及等侯期間,你女是住在哪裏?
http://hk.myblog.yahoo.com/

bkfans123 發表於 21-10-9 12:31
請問做test及等侯期間,你女是住在哪裏?
我大女住倫敦,所以佢都係同家姐住,個clinic要搭幾個地鐵站..從家到clinic, 20 min到

wloi 發表於 21-10-9 14:51
我大女住倫敦,所以佢都係同家姐住,個clinic要搭幾個地鐵站..從家到clinic, 20 min到 ...

有屋企人在英國真好
http://hk.myblog.yahoo.com/
‹ 上一主題|下一主題