用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 你哋間中學考試前派pastpaper 俾學生係咪隨老師喜好? ...
樓主: Chanhappy
go

你哋間中學考試前派pastpaper 俾學生係咪隨老師喜好? [複製鏈接]

cantona2001 發表於 21-10-5 21:34
我讀書時只會做公開試past paper, 校內試先唔會浪費時間做past paper

係囉!都已經升中,最終都係公開試。唯一係驚排成績影響選科,但讀開書個班都唔會差到影響選科。

Chanhappy 發表於 21-10-5 18:11
其實係咪對學生好及公平心裏有數。怎樣讀書各人各方法。不可一本通書睇到老。D舊思維可能.....
你哋自己仔 ...

打左去教育局求助了,之後副校回覆關於bio 的考試範圍冇unit 22,23,24,27,e3,e4,你睇下啦學生上堂問清楚考試範圍老師係度亂up,讀普通班原來咁樣。好希望政府快D在課室裝cctv,吾係D老師又亂up

Chanhappy 發表於 21-10-6 23:37
打左去教育局求助了,之後副校回覆關於bio 的考試範圍冇unit 22,23,24,27,e3,e4,你睇下啦學生上堂問清 ...
老師亂噏考試範圍,全班學生咪讀錯哂書要去裸考?咪全班幫考得好差?校長唔會的個老師去照肺,瞭解下點解呢班學生考得同其他班分別咁大?唔合常理吖,老師亂俾考試範圍,對佢有乜好處?
‹ 上一主題|下一主題