用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 驗核酸
go

[英國] 驗核酸 [複製鏈接]

請問可以在那裏驗核酸可以24小時內有報告
   0    0    0    0

小蜜蜂818 發表於 21-9-28 10:50

係米準備出發升學?指明要24小時的negative report, 對嗎?
有,香港國際機場內有,test by Prenetics, results in 2 hours,$499。
但要留意,佢地6點半關門,如果你晚機起飛,你要預時間去做test。詳情,自己上機場網頁睇一睇。

TTEE1819 發表於 21-9-28 11:06
係米準備出發升學?指明要24小時的negative report, 對嗎?
有,香港國際機場內有,test by Prenetics, re ...

謝謝!係咪普通診所都可以做

小蜜蜂818 發表於 21-9-28 11:09
謝謝!係咪普通診所都可以做

診所,我反而唔知,你自己問診所。

我朋友個女的學校有高要求,一定要24小時內的negative report, 所以佢安排個女上機當日的下午,在hk Airport 內的Prenetics做test。

小蜜蜂818 發表於 21-9-28 10:50
你講既24小時內有報告係指,驗咗之後24小時內有報告,定係俾到學校既時候仲係喺24小時內既報告?如果係前者,其實社區中心嗰啲都得,上午做傍晚有得攞。如果係後者,不如去到LHR喺機場做。

王家爸爸 發表於 21-9-28 11:39
你講既24小時內有報告係指,驗咗之後24小時內有報告,定係俾到學校既時候仲係喺24小時內既報告?如果係前者 ...

抱歉我講得唔清楚。阿仔準備出發英國,BA需要24小時內的核酸報告,所以需要知道哪裡可以做核酸

小蜜蜂818 發表於 21-9-28 12:08
抱歉我講得唔清楚。阿仔準備出發英國,BA需要24小時內的核酸報告,所以需要知道哪裡可以做核酸
...

真嗎?改左嗎?
//Wherever you're flying from, you must show evidence of a negative COVID-19 test at your departure airport, taken within 3 days of your flight to England. The test must meet the rules and standards outlined by the UK Government.//

我剛上BA web睇,都係3天wow。

...

社區中心做一早做, 晚上有SMS

...
點解係24小時內?BA網站寫既要求係「We need to verify proof of a negative COVID-19 test taken within 72 hours of departure before you can travel. 」,72小時內既報告就登到機。

回覆樓主:

社區檢測講明24小時內收電郵,但記得印彩色。我女星期日朝做,晚上20:00 己收電郵。琴晚飛,而家快好多,我女去茘景做。
英國要求係72小時前咋喎

多謝各位幫忙。阿仔今日去咗附近社區中心做核酸檢查,估計今晚可以有結果

Jennie 發表於 21-9-28 22:37
社區檢測講明24小時內收電郵,但記得印彩色。我女星期日朝做,晚上20:00 己收電郵。琴晚飛,而家快好多,我 ...
我小朋友之前都係去社區中心,中午做,晚上去攞彩色證書,效率相當高。禮頓山社區會堂好少人,前面得幾個人,工作人員仲多過去做測試既人,好快就搞掂。

‹ 上一主題|下一主題